Louvre-in-Paris-1200x900
V zraku · buzz buzz

Pariški narodni muzej Louvre, ki je bil ustanovljen leta 1793, je pred 30 leti postal bogatejši za slavno stekleno piramido. Ob jubileju je prejel prav posebno darilo.

Francoski umetnik Jeane Rene, znan pod umetniškim imenom JR, je javnost osupnil z optično iluzijo, ki se razprostira na 17.000 kvadratnih metrih. Pri ustvarjanju umetniškega dela, sestavljenega iz 2000 papirnatih lističev, mu je pomagalo 400 prostovoljcev. Ob prvem pogledu na piramido, ki je skoraj v celoti potopljena v podzemlje, je mnoge obiskovalce brez dvoma spreletel strah.

JR je projekt, ki ga je poimenoval “The Secret of the Great Pyramid” (v prevodu ‘Skrivnost mogočne piramide’), s svojo ekipo pripravljal med 26. in 29. marcem. S tem je počastil 30-letnico obstoja Louvrejeve piramide in prispeval svoj del k slovesni prireditvi, ki se je odvila dan kasneje. Zgradbo, ki jo je oblikoval kitajsko-ameriški arhitekt Ieoh Ming Pei, so namreč uradno odprli 30. marca 1989.

Inštalacija iz papirja se je po prihodu prvih obiskovalcev hitro začela uničevati. Po preteklem vikendu tako od nje ni ostalo več veliko. Še sreča, da vas v spodnji galeriji pričakujejo fotografije, ki pričajo o veličastnosti umetnine.

Galerija – Francoski umetnik je Louvre preoblikoval z neverjetno optično iluzijo

Francoski umetnik je Louvre preoblikoval z neverjetno optično iluzijo Odpri galerijo
shutterstock_721238164 2 Popolno žensko telo: to je za moške najlepša ženska Imamo dobro novico zate: če si pozabljiv, je to znak visoke inteligentnosti Imamo dobro novico zate: če si pozabljiv, je to znak visoke inteligentnosti kristopher-roller-110211-unsplash Čudovit razlog, zakaj moraš letos na dopust s prijateljicami 1. april: 10 neškodljivih potegavščin 1. april: 10 neškodljivih potegavščin, ki jih lahko izpelješ letos · ·