geely-concept-icon-suv (3)
Utrip mesta · mobilno

Računalniški vmesniki iz osemdesetih let prejšnjega stoletja so navdihnili obliko videza Geelyjevega novega konceptnega vozila Icon SUV, ki je bil premierno predstavljen na avtomobilskem salonu v Pekingu. Kitajski avtomobilski proizvajalec ne ponuja podrobnosti o konceptu pogona, toda znano je, da se pod pločevino skriva Volvova platforma CMA iz vozil, kot je novi XC40.

“Avtomobil mora imeti videz ikone in zato pokončni obris potisne rahlo stran običajne oblike križancev ter prinaša zasnovo avtomobila nazaj v bolj eleganten, torej 8-bitni dizajn,” je zapisal Geelyjev vodja oddelka za dizajn Guy Burgoyne ob predstavitvi koncepta in s temi besedami opisal njegovo zasnovo. “Površine in grafike so bile destilirane do svoje minimalistične oblike, ki je v skladu s sodobnimi prijemi pri oblikovanju različnih gadgetov.”

Geely Concept Icon navdih išče v legendarni konzoli Nintendo, kar je sicer nekoliko čudna izbira dizajna, vendar pri tem konceptu ne deluje napak. Oblikovanje je preprosto, a se kljub temu kaže značilna SUV oblika. Streha deluje kot ogromna plošča stekla, ki je daje sicer zelo koncepten videz, saj omogoča opazovalcu popoln vpogled v kabino.

V notranjosti se Geely Concept Icon odloča za preprosto zasnovo. V vizualno zanimivem načinu obdelav materialov se instrumenti pojavijo iz sive tkanine, kar daje zaslonu toplo teksturo. Še vedno so del oblikovalskih prijemov z 8 biti navdihnjeni elementi, kot so pravokotni zaslon infotainment in pravokotni menjalnik. Tudi ravni sedeži ustrezajo celotnemu stilu – so pretirano ravni, tako da obstaja dvom o njihovem udobju.

Geely ni ponudil nobenih informacij o tem, ali namerava to vozilo spraviti v proizvodnjo, čeprav ima družba na poti na platformi CMA že veliko SUV-jev. Poleg prihajajočega Volva XC40 ima blagovna znamka Lynk & Co prav tako napovedana dva modela – 01 in 02.

Volvo S90 Ambience Concept Volvo S90 Ambience Concept: ko se človek in avtomobil povežeta prek čutil Jaguar XE 300 Sport Jaguar XE 300 Sport: limuzina z novo športno opravo Kortezh: Putinova nova 'zverina' Kortezh: Putinova nova ‘zverina’ Airstream Nest Airstream Nest: praktična počitniška prikolica, v kateri se boste počutili kot doma