Glasbeni festivali 2019: 5 festivalov v Evropi, ki jih ne smeš zamuditi
Kulturni izbor · glasba

Tako kot se približuje konec zime, se tudi v naših glavah vse pogosteje pojavljajo tropski poletni dnevi in zabave na odprtem kot fatamorgana. Očitno bo kmalu čas, da raziščemo, kateri glasbeni festivali nas čakajo v letu 2019.

Vroče poletje, zanimive destinacije, glasba in ples .. glasbeni festivali so res nekaj edinstvenega, zato jih imamo tako radi. Od Anglije, Španije, Francije in Nemčije, pa vse do sosednje Hrvaške. Leto 2019 obljublja dobro zabavo, zato teh 5 festivalov v Evropi ne smeš zamuditi!

All Points East

View this post on Instagram

Here’s to the weekend. ❤️ #flashbackfriday

A post shared by All Points East (@allpointseastuk) on

Organizatorji festivalov Coachella in Panorama bodo okupirali Victoria Park v Londonu ‒ v dveh vikendih bodo pripravili glasbeni spektakel, ki vam bo ostal dolgo časa v spominu. Festivalske dni boste preživljali ob poslušanju kvalitetnih glasbenikov, kot so The Strokes, The Chemical Brothers, Hot Chip, Bon Iver in drugi.

All Points East
Anglija (London)
od 24. maja do 2. junija

Primavera Sound

Ta dobro znani festival, ki se odvija v centru Barcelone, je prava poslastica za vse ljubitelje dobre glasbe in potovanja, saj ta španska lepotica velja za atraktivno destinacijo. Poleg umetnikov z imeni Solange, Cardi B i Future bodo nastopili tudi predstavniki elektro in indi scene, kot so Snail Mail in Soccer Mommy.

Primavera Sound
Španija (Barcelona)
od 27. maja do 2. junija

Nuits Sonores

View this post on Instagram

#nuitsso2015 #nuit1

A post shared by Nuits sonores (@nuits_sonores) on

Če imate raje mirnejša mesta in intimno atmosfero, je potem Lyon pravi izbor. 16. leto zapored bodo na odru nastopili kakovostni umetniki, ki bodo poskrbeli za dobro atmosfero. Vsako leto se festival odvija na različnih lokacijah v mestu. Letos bodo nastopili Bonobo, Chilly Gonzales, The Black Madonna in drugi, veliko boste lahko slišali tudi o digitalni kulturi in grafičnem dizajnu. Tisti, ki imate otroke, pa pripeljite svoje najmlajše na festival Mini Sonores.

Nuits Sonores
Francija (Lyon)
od 28. maja do 2. junija

Melt!

Uro od Berlina se nahaja izletna točka Melt, ki je tudi popolna lokacija za urbani festival, na katerem lahko slišite, kakšen je nemški okus za glasbo. Čez dan boste lahko uživali v nastopih umetnikov v industrijskem kompleksu in se kopali v jezeru, zvečer pa na koncertih do zgodnjih jutranjih ur. Nastopili bodo Bon Iver, A$AP Rocky, Jorja Smith in drugi.

Melt!
Nemčija (Gräfenhainichen)
od 19. do 21. julija

Dekmantel Selectors

Verjetno najboljša lokacija za uživanje je plaža, na kateri lahko slišite zvoke dobre glasbe. Okoli 2000 obiskovalcev bo lahko uživalo na zabavi z manj znanimi umetniki, ki je videti, kot da ste prišli na privatno zabavo. Odri so postavljeni na odprtem prostoru, v bližini je tudi plaža. Letos bodo nastopili Palms Trax, Ben UFO, Young Marco in drugi.

Dekmantel Selectors
Hrvaška
od 22. do 26. avgusta

Screen+Shot+2017-05-26+at+13.20.58_58(1) Koncert: večni plejboj Tom Jones prihaja junija 2019 v Ljubljano Chocolat Če se naježiš ob poslušanju glasbe, imaš resnično posebne možgane Joe_cocker_-_woodstock_1969_2 Potrjeno je: v 2019 se vrača kultni glasbeni festival Woodstock sting-press-2016-cr-eric-ryan-anderson-billboard-1548 Koncert: Sting s turnejo Sting: My Songs junija 2019 v Ljubljani