saddsa
Utrip mesta · destinacija

Globusi, ki jih vrtimo že od leta 1492, so s storitvijo Google Earth, digitalnim globusom, dobili povsem novo dimenzijo. Vse na tem svetu je postalo na dosegu roke in oko lahko položimo domala na vsak kotiček sveta. Zemljepisne širine in dolžine so postale nekaj zabavnega, ne pa le nekaj s čimer nam težijo pri zemljepisu in geografiji. Poglejte, kaj vse nenavadnega je že našel.

Google Earth je orodje, ki nam omogoča, da poletimo kamorkoli na Zemlji iz domačega stola, z njim pa so bila najdena tudi številna pomembna odkritja, npr. nedotaknjen gozd v Mozambiku in ostanki rimske vile.

PREBERITE ŠE: Google street view za “prečesanje” puščave namesto avtov uporabil nič drugega kot – kamele

Ker je storitev postala igračka marsikoga, ki uporablja računalnik in ker človeška radovednost, podobno kot Google Earth, ne pozna meja, se je z njim našlo tudi posnetke, ki niso našli poti v zgodovinske oz. arheološke knjige, pač pa v rubriko nenavadno ali celo bizarno. Ker se o slednjih dveh ne boste naučili v šolskih klopeh, vas bomo o njih podučimo mi. Mimogrede. Čeprav lahko Google Earth najde domala vse, pa se mu Atlantida še vedno izmika. Jo najdete vi?

Slana jezera 38°29’0.16″N 109°40’52.80″W Moab, Utah, ZDAOdpri galerijo
Ocean-Atlas-Jason-deCaires-Taylor-Nassau-Bahamas-006-copy-1940x1293 “Ocean Atlas” na Bahamih: Največja podmorska skulptura na svetu Drago brezdelje na avstralski plaži. 10 najbolj “seksi” sosesk na svetu url Vodič – česa kot turisti običajno ne smemo početi Mercedes-G-Class--Gunther-Holtorf-8 Gunther Holtorf – mož, ki je potoval z avtom kar 26 let in obiskal 177 držav ·