Žepni prenosnik GDP Pocket
V zraku · tehnologija

Beseda žepni prenosnik je pravi pomen dobila šele s prihodom prenosnega računalnika GPD Pocket. Gre za izjemno kompaktno napravo v velikosti skicirke z operacijskim sistemom Windows 10 Home (ali Ubuntu) in 7-palčnim zaslonom, ki zlahka konkurira prenosnikoma Apple MacBook Air in Microsoft Surface 3.

Kolebate med prenosnim računalnikom in tablico? Zakaj si ne bi omislili miniprenosnika GPD Pocket, verjetno najbolj kompaktnega prenosnega računalnika na svetu, ki temelji na arhitekturi x86? UMPC-jevca krasi 7-palčni IPS-zaslon na dotik ločljivosti 1920 x 1200 slikovnih točk (323.45 ppi), ki ga varuje zaščitno steklo Corning Gorilla Glass 3. Ima fizično tipkovnico in baterijo, ki zagotavlja 12 ur avtonomije na polnjenje.

V 180 x 106 x 18.5 milimetra velik in 480 gramov težak prenosnik so inženirji vgradili štirijedrni procesor z delovnim taktom 1,6 GHz, 8 GB sistemskega pomnilnika, 128 GB pa so odmerili za shranjevanje podatkov.

PREBERITE ŠE: Porsche Design Book One – po hibridnih avtomobilih še hibridni prenosnik

Prenosnik GPD Pocket je bil velika uspešnica na platformi za množično financiranje Indiegogo (z več kot 3,1 milijona zbranimi ameriškimi dolarji je za 1521 odstotkov presegel zastavljeni cilj). V prosti prodaji ga bo mogoče naročiti za 560 evrov.

Najlažje ga je primerjati s prenosnikom Microsoft Surface 3, ki pa je večji (267 × 187 × 8,7 mm), težji (622 g), ima manj pik na palec (214) in ”le” 4 GB RAM-a, njuna maloprodajna cena pa je podobna.

Galerija – žepni prenosnik GDP Pocket:

Žepni prenosnik GDP PocketOdpri galerijo
Facebook nas seli v virtualni svet. Facebook Spaces in druge pomembne novosti s Facebookove konference F8 YouTube v črni barvi YouTube v črni barvi – prestopite na temno stran Pametna obveza Pametna obveza, ki zdravnika na daljavo obvešča o napredku poškodbe Google AutoDraw Google AutoDraw – aplikacija za hitro risanje, ki te spremeni v nadarjenega risarja · · · · ·