Cvetlični lonček Growth raste skupaj z rastlino
Utrip mesta · dom

Growth so prav posebni cvetlični lončki, ki rastejo skupaj z rastlino. Pod njihov dizajn sta se podpisala Bike in Begum Ayaskan iz londonskega Studia Ayaskan, navdih zanje pa sta našla v japonski umetnosti zlaganja oziroma prelaganja papirja v določeno skulpturo origami. A nenavadna oblika ni glavni adut tega inovativnega lončka pač pa živost. Skupaj z rastlino se namreč širi in vzpenja, da ji lahko priskrbi več zemlje in omogoča boljšo razvejanost korenin.

Tako kot otroci prerastejo obleke, tudi številne rastline čez čas zahtevajo večji lonec. A cvetlični lončki Growth podjetja Studio Ayaskan iz Londona rastejo skupaj z rastlino, zato te težave ne poznajo. Po origamijih navdahnjeni gosteči rastlini namreč na ta način zagotavljajo potreben prostor za rast in udobno bivanje. ”V naravi se vse razvija, prilagaja, raste, cveti, razkraja, umira, absorbira in ponovno uporablja”, pravita avtorja Bike in Begum Ayaskan.

”Modern pristop pa je ravno nasproten. Stvari izdelamo, izčrpamo njihovo uporabnost in nato zavržemo. Growth s stalno spreminjajočim origami vzorec pa posnema sposobnost narave, ki raste in se spreminja skozi čas in te lastnosti prenaša na izdelek.”

PREBERITE ŠE: Viseči cvetlični lončki za epifitske rastline Dossofiorito

Cvetlični lončki Growth so vsekakor najboljši kompanjon vaših rastlin, saj jim nudijo pogoje, da zacvetijo v polnem sijaju. In z njimi ne boste več opazovali le kako raste živ organizem, pač pa tudi neživ objekt.

Cvetlični lonček Growth raste skupaj z rastlinoOdpri galerijo
Vintage stekleničke Kilner Brezskrbno poletje z retro pridihom – vrči, stekleničke in kozarci Kilner Vročokopelna viseča mreža Hydro Hammock Hydro Hammock – viseča mreža, ki je lahko tudi vroča kopel cover Prozorne vazice, ki lebdijo na vodi in ustvarjajo iluzijo valovanja Pasja hiška Puphause ima vse, kar vaš štirinogi kosmatinec potrebuje. Puphaus – minimalistična pasja hiška ·