Maslene skulpture
V zraku · buzz buzz

Hedley Wiggan svojih mini skulptur ne izkleše iz običajnega umetniškega materiala, kot so glina, les in kamen. Ponj se prav tako ne zateka v trgovine z umetniškim materialom, pač pa v trgovino z živili. Ustvarja namreč z maslom. Oglejte si njegove neverjetne skulpture arhitekturnih znamenitosti.

50-letni Hedley Wiggan je ljubiteljski umetnik, ki, ko ne opravlja dela medicinskega brata, ustvarja iz masla. Iz tega živila ustvarja znamenite britanske zgradbe.

PREBERITE ŠE: Velikanski dvignjeni palec je najbolj optimistična skulptura na svetu

Njegove skulpture so namenjene ozaveščanju, saj upodablja točke, ki imajo težave z onesnaževanjem lokalnega prebivalstva. Največji izziv pri ustvarjanju je temperatura masla. Le-tega hrani v hladilniku in ustvarja v triminutnih intervalih, saj potem maslo postane premehko. Prav tako mora paziti na temperaturo rok, zato jih pred klesanjem namoči v močno ohlajeno vodo. Oglejte si njegove neverjetne maslene skulpture.

Hedley Wiggan – umetnik, ki ustvarja iz masla:

Maslene skulptureOdpri galerijo

Mokri listi knjige Trik, s katerim preprečimo gubanje in sprijemanje mokrih listov knjige Upokojeni raketoplan Atlantis Ekskluziven vpogled v prostore ameriške vesoljske agencije Nasa Vladarski izzivi Gladkega bančništva Nove KBM Flisarjevi brki ponovno na preizkušnji Kostumi za noč čarovnic nekoč Halloween – kostumi za noč čarovnic, ki so jih nosili nekoč · ·