EdgeWalk
V zraku · buzz buzz

Sredi aprila se bo že tretjič za adrenalina željne obiskovalce odprl EdgeWalk ali hoja po robu. To lahko doživimo na vrhu stolpa CN Tower v Torontu. Za pogumne izziv, za manj pogumne grozljivka.

Zanimivo je, da EdgeWalk ni vlak smrti, nima posebnih efektov in od nikjer ne prileti nič nepričakovanega. Vse je jasno in na dlani, a hkrati EdgeWalk velja za nekaj najbolj adrenalinskega in nepozabnega. Če seveda zberemo pogum. A tudi če ga ne, vam tega pa res nihče ne more zameriti.

EdgeWalk je izkušnja, ki jo lahko doživimo na stolpu CN Tower v Torontu, ki je dolga leta veljal za najvišjo stolpnico na svetu – dokler ga ni premagal Burj Khalifa. Prav na vrhu tega stolpa, na višini 356 metrov se dogaja hoja po robu. Obiskovalce privežejo, nato pa se brez rok počasi sprehodijo okoli in okoli prav po robu strehe, za piko na i pa se nagnejo čez rob.

Izkušnja velja za najvišjo tovrstno na svetu. Pozimi in v določenih vremenskih pogojih je zaradi neviht in strel ali močnega vetra atrakcija zaprta. Sliši se logično, predvsem ob podatku, da stolp ob močnem vetru zaniha malo več kot za meter. Bi si upali?

EdgeWalkOdpri galerijo
295_original_imgp9927 20 odbitih steklenic pijač cover-moski-nesrecni Instagram zgodba o nesrečnih moških in nakupovanju Foto: Andrew Whyte Velike fotografije malega legografa Coca-Cola s ščitom proti zlu družbenih omrežij · · · · · ·