cover-huavei-p9
V zraku · tehnologija · pametni telefoni/mobilniki

Huawei je pred nekaj trenutki predstavil novi Huawei P9. Gre za prvi pametni telefon na svetu z dvema kamerama Leica. Novi všečnež P9 je bil ustvarjen v sodelovanju s svetovno priznanim specialistom za fotografijo Leica in tako uporabniku ponuja najboljše inovacije na področju zajemanja fotografij – torej Leicino znanje, zapakirano v obliki pametnega telefona. P9 oblikovno navduši, občutki izdelave in materialov pa so izjemni. V živo iz Londona – ekipa City Magazina.

Sodelovanje podjetij, kot sta Leica in Huawei, se zdi popolnoma logično, saj uporabniki pametnih telefonov posnamejo milijarde fotografij in je kakovost fotografije eden pomembnejših dejavnikov nakupne odločitve. Huawei je to spoznal in k sodelovanju povabil svetovno priznanega specialista; tako obljublja najboljšo možno fotoizkušnjo s pametnim telefonom. Ključ do neprekosljive zmogljivosti fotografiranja s pametnim telefonom Huawei P9 je tehnična rešitev z dvema kamerama, ki omogoča popoln izkoristek optičnih leč Leica, ki so znane po natančnosti in detajlih ter slovijo po najstrožjem nadzoru kakovosti. Vsaka kamera pa opravlja specifično nalogo. RGB-kamera P9 je specializirana za zajemanje barve, črno-bela kamera pa blesti pri zajemanju podrobnosti fotografije. Obe zadnji kameri pri P9 delujeta v tandemu, s čimer uporabniku omogočata zajemanje neverjetno podrobnih, globokih in barvitih fotografij. P9 resnično blesti pri slabi svetlobi, saj dizajn z dvema kamerama omogoča zajemanje več detajlov in svetlobe. Vsaka fotografija, posneta s P9, se tako lahko pohvali s čustvenim nabojem in brezčasnostjo, ki sta značilna za Leico, saj lahko uporabniki izbirajo med tremi načini Leica: Standard, Vivid Colors in Smooth Colors, odvisno od osebnih želja.

Z natančno kalibriranimi nastavitvami kamere P9 vsak način zvesto izriše avtentične barve in stil Leice. Monokromatski način pa uporabnikom P9 omogoča rabo naprave kot prave monokromatske kamere, s katero je moč posneti črno-bele fotografije vrhunske kakovosti.
Ker ima P9 Huaweievo tehnologijo Hybrid Focus, zajema fotografije z bliskovito hitrostjo, natančnostjo in stabilnostjo. P9 podpira fokusiranje na podlagi treh metodologij – lasersko ter izračunavanje globine in kontrasta – in avtomatsko izbere tisto, ki najbolj ustreza okoliščinam.

Dizajn, ki navduši

Z veseljem lahko potrdimo, da Huawei dela zares zanimive telefone. Takšen je bil tudi predhodnik Huawei P8, ki smo ga lahko vselej zlahka uvrstili med najbolje oblikovane pametne telefone na trgu. Pri P9 jim je uspelo zgodbo celo nekoliko nagraditi.

Telefon povzema DNK predhodnika oziroma celotne serije pametnih telefonov P. Vsak Huawei P9 je popolna sinergija 2,5D stekla in aluminija, ki se uporablja v vesoljski industriji. Način obdelave je vrhunski, prav tako občutki ob dotiku. Pri različici Huawei P9 s 128 GB je na voljo v edinstveni barvi Haze Gold, ki postavlja nove mejnike v industrijskem dizajnu z brušeno in spolirano kovino mikrometrske natančnosti, ki botruje prosojni kovinski površini. Različica Ceramic White pa je bolj gladka od karoserije avtov najvišjega razreda. Svetloba se na tej površini lomi in odbija ter v različnih razmerah kaže različne odtenke veličastnih barv. Na voljo bo 6 barvnih različic pametnega telefona P9 in 4 za večjega P9 plus. Dve velikosti zaslonov- P9 s 5.2 in P9 plus s 5.5 palčnim- pa omogoča, da si bodo uporabniki izbrali samo velikega ali “ogromnega”.

Brezhibnost v drobovju

Če želiš poseči visoko v segmentu pametnih telefonov, moraš danes ponuditi nekoliko več kot konkurenca. In največkrat poskušajo proizvajalci največ postoriti prav na področju individualizacije modelov, saj se v notranjosti pametni telefoni s sistemom Android ne razlikujejo veliko. Vsekakor pa je Huawei “sestavil” telefon iz najboljšega, kar lahko dobi na trgu.

Huawei P9 plus je opremljen z močjo, povezljivostjo in hitrostjo, kakršno od Huaweia pričakujejo uporabniki pametnih telefonov najvišjega kakovostnega razreda. Ima 5,5-palčni zaslon, ki ga poganja novi Kirin 955, ki zagotavlja vodilno mobilno zmogljivost. Baterija visoke gostote s prostornino 3000 mAh ponuja uporabnikom P9 izjemno mobilnost in dolgoživost baterije.

Huawei je razkril tudi P9 Plus, ki ima XX-palčni zaslon Press Touch in večjo, 3000mAh baterijo. P9 Plus ponuja še dual-IC Rapid Charge.

Ker se poslužujeta Huaweievih vodilnih telekomunikacijskih zmožnosti, P9 (5,2 palčni) in P9 Plus (5,5-palčni) ponujata neprekosljive nove funkcije, vključno s tehnologijo “virtual-triple-antenna”. Ta je kot nalašč za uporabnike, ki potrebujejo stabilno in brezšivno povezljivost z mobilnimi in Wi-Fi omrežji, da lahko popolnoma izkoristijo mobilni internet, ne glede na to, kje na svetu so.

P9 in P9 Plus tudi skrbita za zasebnost uporabnikov in podatke varujeta s Huaweievo vodilno tehnologijo biometričnega prepoznavanja prstnih odtisov. Nadgrajeni senzor uporabnikom omogoča prilagajanje in zaščito svojih naprav, saj je možnost zlorabe in nenamernega dostopa do naprav konkretno zmanjšana, obenem pa lahko uporabniki urno in varno dostopajo do svojega pametnega telefona.

Cene za 32GB/3GB RAM-različico P9 se začnejo pri 599 €, za 64GB/4GB RAM-različico pa 649 €. Cene za P9 Plus se začnejo pri 749 € in imajo vselej 4 GB RAM-a. P9 bo na voljo pravzaprav takoj, saj je po naših informacijah pošiljka prvih 1000 naprav že v Sloveniji.

Svetovna predstavitev – v visokem slogu – blišč Hollywooda

Gostje Huaweievega razkošnega lansirnega dogodka v londonski dvorani Battersea Evolution, med katerimi so bili generalni direktor BBC Global News Jim Egan, založnica za Vogue China Anita Chang, predsednik uprave Conde Nast Jonathan Newhouse ter člana uprave Huawei UK Sir Andrew Cahn in Dame Helen Alexander, so bili priče razburljivemu napovedniku za novo televizijsko reklamo. Pokazal je utrinke ekskluzivnih posnetkov iz zaodrja, kjer je bilo moč videti srečanje dveh svetovno znanih zvezd v Šanghaju in Hollywoodu; simbolizira presečišče črne in bele barve, ki sta združeni v partnerstvu med Huaweiem in Leico. V napovedniku imata glavno vlogo Henry Cavill, svetovni ambasador znamke Huawei, in igralka Scarlett Johansson. Cavillu so se pri splovitvi telefona P9 pridružili vrhunski fotografi, med katerimi sta bila Mary McCartney in David Guttenfelder.

Huawei P9 Odpri galerijo
header_img-05 Svetovna predstavitev: Huawei P9 – telefon, ki lahko spremeni pogled na svet Pametni telefon iGalaxy iGalaxy: Apple in Samsung napovedala skupni telefon! Ovitek za pametni telefon s pravo rožo Ovitki za telefon s pravimi rožami iPhone SE Novi iPhone SE – ker nihče ne želi velikega telefona ·