iStock_000004403299_Large
V zraku · buzz buzz

Ali se tudi vi strinjate, da piknik (zraven okusne hrane, seveda) diši tudi po romantiki? Morda že sami iščemo popolno lokacijo, kamor bomo odpeljali izbranko ali izbranca svojega srca, ki ne vključuje mestnega vrveža ali pa hrupne restavracije. Namesto tega se raje odpravimo v bolj sproščen in naraven ambient, kjer bomo lahko v miru opazovali svet pred nami, govorili o naših interesih in načrtih, igrali karte ali pa le opazovali nebo. Kaj torej naredi popolni piknik? Prava hrana, lokacija, lepo vreme, stvari, ki jih počnemo na pikniku, zasebnost ali mir in tišina? Najbrž je za popolni piknik potrebna kar kombinacija naštetega, prava družba pa bo poskrbela, da bo še tako ponesrečen piknik na koncu izpadel prijetno. Tukaj so ideje za popolni romantični piknik v dvoje.

Dvoje večjih vprašanj, ki si ju moramo zastaviti, preden se odpravimo ali načrtujemo romantični piknik v dvoje je, kje bomo imeli piknik in kakšno hrano bomo vzeli s seboj. Pa začnimo z lokacijo piknika.

Kje imeti romantični piknik v dvoje?

Piknik z razgledom
Kraji z zanimivo pokrajino so dobra izbira – kažejo, da nismo dolgočasni, zagotovijo temo za pogovor in sam ambient poskrbi, da se je lažje sprostiti in odpreti. Izberemo lahko vrh hriba, kjer bomo lahko videli ljudi, kako spuščajo zmaje, jadrajo, kako upravljajo daljinsko vodena jadralna letala in druge zanimive aktivnosti, ki jih je prijetno opazovati. Dobra izbira so tudi mesta, kjer imamo razgled na mesto, most, zaliv ali pristanišče, stadion ali pa drugo privlačne znamenitosti. Odpravimo se lahko v botanični vrt ter na zgodovinska območja s starimi zgradbami in arhitekturo.

Nazaj k naravi
Divjina je romantikom zmeraj znala ponuditi neverjetna področja za romantični piknik. Poskusimo najti mesto, ki ne zahteva predolge hoje in poskrbimo, da ne bomo jedli pretežke hrane, če se bomo slučajno morali lotiti tudi pohodništva.

Nacionalni parki so dober kraj za začetek in ne pozabimo, da je dobro, da so v bližini tudi sanitarije. Poskusimo lahko s piknikom ob jezeru, reki ali slapu, na odprtem travniku, na pobočju, kjer imamo razgled nad dolino, v narodnih parkih ter na gozdni jasi.

Plaža

Plaža ponuja vse vrste zabavnih stvari, ki jih lahko tako vidimo, kot počnemo. Če je plaža preveč obljudena, lahko piknik načrtujemo kasneje v dnevu, ko se družine že odpravijo domov. Ne pozabimo na senčnik ali pa umestimo piknik pod krošnje dreves. Največji problem predstavlja pesek v kombinaciji s hrano, zato poskrbimo, da bomo hrano dobro spravili v posode s pokrovom. Odpravimo se lahko na pečine vzdolž obale, v jame, kjer bomo ostali vse do sončnega zahoda, na majhne pomole na jezeru ali pa celo najamemo čolniček na jezeru ter se odpravimo nekam na samo.

Piknik v parku
Če je blizu nas lep park, je lahko piknik v parku prava poslastica. Najprimernejši so seveda v toplih mesecih (ne pozabite na senco), vendar to ne pomeni, da piknika v parku ne moremo imeti tudi pozimi. Z vodotesno odejo, toplimi oblačili in toplo hrano, vročim kakavom, čajem ali kuhanim vinom, si lahko pričaramo piknik v snegu.

Romantični piknik v dvoje si lahko pričaramo še na terasi na vrhu stavbe, na kakšnem festivalu, na ladji in med vinogradi.

Kakšna hrana je primerna za romantični piknik v dvoje?

Zaradi naravnih faktorjev, kot so žuželke, veter, umazanija in seveda hrana, ki se hitro ohladi, raje stvari zapakirajmo preposto, z živili, ki jih lahko jemo z roko. Najbolje je, da s seboj vzamemo hladilno torbo in v njej hranimo mlečne izdelke ali jajca ter razne priloge. Če hladilne torbe nimamo, lahko hrano hladimo z zmrznjenimi steklenicami vode, ki jo lahko kasneje, ko se seveda odtali, tudi popijemo. Če bomo s seboj prinesli toplo hrano, potem je dobro, da poskrbimo, da taka tudi ostane. Če v pečico za 45 minut pri 250 stopinjah Celzija postavimo nekaj opek, jih nato zavijemo v alumijasto folijo ter preko položimo še brisačo, bo hrana ostala topla vsaj še eno uro. Hrano spakirajmo tik pred odhodom.

Tukaj je še nekaj stvari, ki jih na pikniku potrebujemo. Nekatere so bolj pomembne od drugih, vse pa so del čara, ki ga prinaša romantični piknik v dvoje.

 • Debela odeja (voodporna, če je površina vlažna)
 • Majhen hladilnik ali hladilna torba
 • Piknik košara ali nahrbtnik
 • Serviete
 •  Krožniki, skodelice in jedilni pribor za enkratno uporabo
 •  Dišave
 •  Vlažilni robci
 • Plastična vrečka za smeti ter plastična vrečka za uporabljeno posodo
 • Steklenica vode ter dvoje brisač za čiščenje
 • Sprej proti insektom
 • Kozarci za vino
 • Odpirač za steklenice
 • Senčnik ali dežnik
 •  Krema za zaščito pred soncem
 • Topla oblačila, če se ohladi
 • Svetilka
 •  Fotoaparat
 •  Predvajalnik glasbe
 •  Vzglavnik ali dva
 • Majhna vaza in rože
 • Čajne svečke in kozarce, v katere bomo svečke položili

PREBERITE ŠE: Kulinarično doživetje – pikniki po svetu

Kaj lahko počnemo na romantičnem pikniku v dvoje?

Seveda smo na romantičnem pikniku z osebo, ki jo imamo najraje, a vseeno si bomo želeli početi še kaj drugega, kot le pogovarjati. Tukaj je nekaj idej za aktivnosti na romantičnem pikniku v dvoje: lahko spuščamo zmaja, igramo igre ali karte, mečemo frizbi, plavamo, balinamo, poslušamo obema všečne glasbene izvajalce, lahko imamo degustacijo vin, lahko igramo “nogomet”, lahko se kam sprehodimo in seveda, ne pozabimo na nekaj najbolj romantičnega – pihamo lahko mehurčke.

Fotografije, kjer je na delu optična iluzija 15 najboljših optičnih prevar na fotografijah cute-illustrations-untranslatable-words-marija-tiurina Besede, ki jih je nemogoče prevesti, lahko pa jih narišemo Pošljite prdce v kazarcu. Send a Jart – pošljite kozarec prdcev nekomu, ki ga ne marate Preverite, kaj znanost pravi o flirtanju. Znanstven pogled na flirtanje ali kako postati mojster flirtanja