Ikea predstavila novo urbano kolo Sladda
Utrip mesta · dom

Švedski pohištveni gigant Ikea je izdelal lahko kolo, posebej prilagojeno mestnemu okolju in oblikovano z nerjavečim zobatim jermenom, ki nadomešča klasično kolesarsko verigo. Po navedbah družbe bo vzdrževanje aluminijastega kolesa povsem preprosto in uporabniku prijazno.

Ikeino urbano kolo Sladda vključuje siv matiran okvir, ki je bil ustvarjen po predlogi Oskarja Juhlina, Jana Puranena in Kristiana Ekeja iz švedskega studia Veryday Design. Pozabite na rjavenje kolesarske verige, zobati jermen je namreč izdelan iz nerjavečih materialov, prestave pa so skrite v pestu zadnjega kolesa. Krmilo je nastavljivo in kupec lahko izbira med dvema velikostma koles. Ikeinemu “biciklu” je priložen tudi priklopni prtljažnik, ki ga lahko povsem preprosto namestimo na zadnji del kolesa. Pri Ikei so povedali, da je izdelek primeren za vsakogar nad starostjo 12 let.

PREBERITE ŠE: Noordung – urbano električno kolo iz Slovenije, ki kolesarstvo povezuje z glasbo

Izdelek je že prejel številne nagrade in priznanja za odlično zasnovo in namembnost. Sladda pa ni prvo kolo, ki so ga izdelali pri Ikei. V letu 2014 je bilo v izbranih avstrijskih prodajalnah na voljo električno kolo, a model že nekaj časa ni več na voljo.

Kot so povedali v multinacionalki, bo Sladda na voljo po vsem svetu od letošnjega avgusta po maloprodajni ceni 699 evrov.

Zložljiva mizica Ta-bl Ta-bl: zložljiva mizica za pod roko Hovr Hovr – pripomoček za nezavedno porabo kalorij med sedenjem Stiskalnico za olje Gorenje OP650W Stiskalnica za olje Gorenje: za doma pripravljeno, hladno stiskano olje Nenavadna stojala za plašče Kreativna stojala za plašč · ·