SPACE10 IKEA
V zraku · dizajn · Utrip mesta · mobilno

SPACE10 je ‘laboratorij’ za prihodnost, ki si ga je omislila IKEA. Pri SPACE10 so si zamislili sedem avtonomnih avtomobilov oziroma vozil, ki bi predstavljala alternativo aerodinamičnim, sterilnim, kromiranim in pobarvanim avtomobilom. Imajo vizijo, s katero želijo raziskati možnosti, ki jih ponuja avtonomna tehnologija.

IKEA in SPACE10 želita s projektom raziskati, kako bi lahko v prihodnosti živeli bolj kakovostno, če bi nam vsakdanja opravila olajšala avtonomna vozila. Na tak način, bi lahko nekaj od dnevnih opravil naredili že med tem, ko bi se vozili v službo ali na kateri drug opravek. Vsak od sedmih konceptov opravlja svojo točno določeno funkcijo, zaradi česar bi nam življenje resnično lahko bilo olajšano.

Koncepti ‘Office’ bi nam ponujal fleksibilno delovno okolje, ‘Cafe’ bi nam med prevozom omogočil uživanje v kavi in rogljičku. ‘Zdravstvena oskrba’ bi poskrbela za mobilno odpravljanje zdravstvenih težav, ‘Farm’ veliko izbiro svežih domačih produktov, ‘Play’ zabavo, ‘Hotel’ mobilno prenočevanje in ‘Shop’ nakupovanje med potjo. Koncepte si je mogoče ogledati tudi prek aplikacije, kjer si s pomočjo obogatene resničnosti lahko predstavljamo njihovo delovanje v realnem življenju. Ideja je zanimiva, še posebno zaradi dejstva, da prihaja od podjetja, ki se ukvarja s poslom, ki je daleč od avtomobilskega.

Galerija slik: SPACE10 IKEA

SPACE10 IKEAOdpri galerijo

shutterstock_1085542265 Ikea želi narediti 3D-print vaše zadnjice, da se bo ta popolnoma prilegala stolu Kung fu ura Ura, ki čas prikazuje glede na položaj okončin kung fu borca ezgif.com-webp-to-jpg Linija ur OTO: bolj edinstveno ne gre Dizajnerji teh predmetov si zaslužijo aplavz Dizajnerji teh predmetov si zaslužijo ovacije · · · ·