gazelle-obesalnik
V zraku · buzz buzz

Tako vsakdanje, a vendarle pogosto zelo zamudno opravilo. Irski oblikovalski studio Gazel je ustvarilo obešalnik, ki zaradi svoje edinstvene oblike nadvse olajša in pospeši obešanje oblačil.

Namesto obešanke na sredini kot pri tradicionalnih obešalnikih, je pri obešalniku Gazelle ta nameščena izven sredinske osi, z ostro vijugo črke Z v eno smer. In ravno ta na videz majhna sprememba, prinaša veliko prednost. Oblačila lahko tako brez raztegovanja materiala elegantno nadanemo gor in naslednjič, ko jih potrebujemo, tudi lahkotno zdrsnejo dol.

Ustanovitelja studia Ronan Murphy in Kevin Doherty pojasnjujeta, da sta z inovacijo želela vnesti kanček radosti v pogosto nerodno in celo mučno vsakodnevno opravilo. Gazelasta obešanka bo prvič na ogled med 12. in 14. januarja v okviru londonskega dogodka notranje opreme in dodatkov za dom, Home.

Obešalnik GazelleOdpri galerijo
Kevin Richardson - raziskovalec divjih živali Šepetalec levom – Kevin Richardson Zmrznjeni milni mehurčki Zamrznjena umetnost v milnem mehurčku Screen Shot 2014-01-02 at 13.12.47 Leto 2013 v 60 sekundni animaciji cover Sporočila ljudi z globalno uličnim umetniškim projektom · · · ·