IZ ‘PLASTIČNE JUHE’ NA POVRŠINI OCEANA POTEGNILI 5 TON PLASTIKE IN NAREDILI KITA, KOT OPOMIN ČLOVEŠTVU.
V zraku · buzz buzz

Posledic, ki jih ima človeštvo za planet, se ljudje ne zavedajo do tistega trenutka, ko narava vrne udarec. Na srečo je življenje na Zemlji za mnoge ljudi še zmeraj varno, a opomnik, kako se življenje lahko čez noč spremeni v pekel, je veliki kit iz plastike, ki nazorno prikazuje grozovite posledice človeških dejanj.

O grozovitih posledicah uničevanja narave so v zadnjih letih s posebno pozornostjo začele opozarjati številne okoljevarstvene organizacije. V projekte so se začela vključevati tudi različna podjetja, ki želijo s svojimi pristopi prispevati k boljšemu svetu.

STUDIOKCA pri tem ni izjema, saj je to arhitekturno podjetje iz Brooklyna iz ‘plastične juhe’, ki plava na površini tihomorskega oceana, potegnilo več kot pet ton odpadkov. Plastični odpadki so bili uporabljeni kot medij, s katerim so želeli poudariti pomen individualnega zavedanja in skupnega delovanja. Tako so naredili kita iz plastike, ki se razteza čez kanal v Brugesu v Belgiji.

Poleg okolju prijaznega namena je podjetje s tem izdelkom sodelovalo tudi pri projektu Bruges trienall 2018 s temo ‘Tekoče mesto‘. Pri zbiranju odpadkov so jim pomagali prostovoljci iz fundacije za zaščito divjih živali Hawaii in surferska fundacija.

Za izdelavo kita iz plastike so se odločili zato, ker je kit največji sesalec v vodah, zato je tudi najbolj ustrezna žival, s katero so želeli prikazati obseg problema. V zelo kratkem času so potegnili več kot 5 ton plastike iz oceana, kar pomeni, da je v vodah zelo veliko odpadnega materiala, ki bi po njihovih besedah služil kot medij za stvaritev še nečesa večjega.

Galerija slik – Kit iz plastike

Postopek zbiranja plastikeOdpri galerijo
srce-morja-01 Brainout Escape Room: soba pobega, kot je še niste videli Bi pojedli takšno sladico? Te sladice te bodo resnično zmedle Umetnica pokaže, kako narisati katerokoli stvar, če začnete z risbo zadnjice. Umetnica pokaže, kako narisati karkoli, če začnete z risbo zadnjice The-ugliest-dog-of-2018-was-introduced-and-he-is-totally-adorable-5b30d6c0d00c7__700 Razglašen je “najgrši pes na svetu” · · · · · · ·