Jaguar-F-TYPE-Project-7-24
Utrip mesta · mobilno

Le kratek čas potem, ko so pri družbi Jaguar Land Rover objavili formiranje športne divizije modelov imenovane Special Operations Division, so sedaj objavili prve fotografije in podrobnosti superšportne različice modela F-type. Ta bo premiero doživel konec tega meseca na festivalu hitrosti v angleškem Goodwoodu,

Gre za serijsko različico lani predstavljene istoimenske študije, ki oblikovno spominja na aktualni model F-type, gre pa za najbolj zmogljivo različico le tega doslej. Project 7 ima nalogo spominjati na model D-type ter na Jaguarjevo uspešno zgodovino udejstvovanja v dirkah Le Mansa, s čimer je neposredno povezano tudi njegovo ime, ki pomeni število zmag, ki jih je Jaguar dosegel na tej legendarni dirki.

V tem duhu so mu inženirji namenili 5,0-litrski V8, ki so mu moč povečali na 417 kW ali 567 KM, za prenos tolikšne moči na zadnji kolesni par pa skrbi osemstopenjska prestavna avtomatika. V paketu so tudi bolj zmogljiva podvozje in vzmetenje, še bolj športni izpušni sistem, keramične zavore, aero body kit in značilne bele tekmovalne nalepke.

Pospešek tega 1.585 kilogramov težkega dvoseda do prve stotice traja 3,9 sekunde, merilnik hitrosti pa se ob posegu elektronike ustavi pri 300 km/h. Serijsko različico projecta 7 ločimo tudi po 20-palčnih platiščih, v rumeno barvo odetih zavornih čeljustih ter nenazadnje dveh sedežih (namesto enega tekmovalnega in prostora ob tem za čelado v barvi avtomobila).

Serijski proizvodnja naj bi obsegala omejeno serijo 250 primerkov, cene na britanskem trgu pa naj bi se sredi prihodnjega leta, ko bodo pričeli s prvimi dobavami kupcem, pričele pri 135 tisoč funtih ali 170 tisoč evrih. Brez dajatev državi seveda.

Odpri galerijo
yacht-XRS43-14 Britanski navtični glamur in dirkanje na vodi – HUNTON XRS43 brasse-ninja-mod-kit Brasse 31BLK kawasaki ninja mod kit – kit, ki vašo ninjo naredi še bolj strupeno 20140608_113243 Test: 3008 Hybrid4 – po vsej verjetnosti najbolj nedolgočasen hibrid na svetu lagonda-1[3][3] Aston Martin Lagonda – reinkarnacija legende iz 80-ih na cestah poleti · · ·