Ferrari v svoj voznik park dodal še vesoljsko plovilo.
Utrip mesta · mobilno

Kreativni direktor Ferrarija Flavio Manzoni je znan po tem, da vseskozi riše. Med njegove študije sodita na primer tudi superšportika LaFerrari in FXX K. Tovrstna serijsko omejena vozila so postala inkubator inovacij in garant za brezkompromisno vozniško izkušnjo. A kaj tako odbitega kot tokratna študija od sebe še ni dal. Pri njej je dal domišljiji resnično prosto pot. Zatopil se je v svet znanstvene fantastike, rezultat pa je koncept prvega Ferarrijevega vesoljskega vozila.

Flavio Manzoni je s Ferrarijevim konceptom vesoljskega vozila, ki bi lahko bil tudi ”avto” prihodnosti, izpolnil lastno fantazijo pa verjetno tudi fantazijo večine javnosti. In zakaj leteče plovilo? Ker bo na tleh vse manj in manj prostora, pravi. Navdih zanj je črpal iz filmov kot so Blade Runner, 2001: A Space Odyssey, stripa Flash Gordon in TV serij, kot sta UFO in Space: 1999, velik vpliv na obliko pa so imeli tudi oblikovalci industrijskega dizajna iz sedemdesetih, kot sta Joe Cesare Colombo in Pierre Paulin. Povod za sam nastanek pa je sicer bil strah iz otroštva, ko se je bal, da bo na domači terasi pristal NLP.

PREBERITE ŠE: Alfa Romeo Spirito – futuristična študija motocikla, ki odseva italijansko tradicijo

Čeprav je težko najti vzporednice s cestnimi različicami Ferrarijev, pa jih nekaj vendarle lahko potegnemo. Če namreč dobro pogledate par zavornih krilc spredaj in zadaj močno spominja na tiste od LeFerrarija. ”Žepno” vesoljsko vozilo, ki je razdeljeno na dva ladijska trupa, sicer ponuja smer, kam naj bi Ferrari meril v prihodnosti.

Ferrari v svoj voznik park dodal še vesoljsko plovilo.Odpri galerijo
Solarni avtomobil Sunswift eVe je peti projekt praktičnega vozila ekipe Sunswift team. Sunswift eVe – solarni avto, ki bo kmalu zapeljal na običajne ceste Kolo Aero Leseno kolo Aero želi sprožiti revolucijo na področju kolesarskih okvirjev ''Študentsko'' e-kolo Adam. Adam. – mestno e-kolo s snemljivo baterijo in zvočnikom Vozila iz najnovejšega filma o Pobesnele Maksu. Vsa odbita vozila iz filma Pobesneli Maks: Cesta besa