Kako čevlje zaščititi pred soljo, snegom in vodo?
V zraku · buzz buzz

Veš, kako čevlje zaščiti pred soljo? Prišla je zima in z njo sneg, ki pa je, posut s soljo, za naše usnjene čevlje sovražnik številka ena. Da med sprehodom v službo ali po opravkih ne bi uničili svojega najljubšega para čevljev, smo vam pripravili kratek vodič, kako usnjene čevlje zaščititi pred soljo, snegom in vodo.

Po prvem navdušenju nad snegom ste se najbrž vprašali, kako čevlje zaščititi pred soljo, snegom in vodo. Da med sprehodom v službo ali po opravkih ne bi uničili svojega najljubšega para čevljev, smo vam pripravili kratek vodič, kako usnjene čevlje zaščititi pred soljo, snegom in vodo.

PREBERITE ŠE:  Artburo: ročno poslikane ikonične torbice Hermès

Čevlje pred uporabo ustrezno zaščitite

Svetujemo vam, da čevlje pred uporabo v snegu ustrezno zaščitite in nanos po potrebi obnovite – sredstva za zaščito so namreč hlapljiva. Za zaščito že nošenih čevljev te najprej dobro očistite in posušite na sobni temperaturi. Nato jih premažite z zaščitno kremo in počakajte pol ure. Na koncu jih zloščite in zaščitite z impregnacijskim sprejem.

Nega po nošnji v slanem snegu

Ko pridete na cilj, čevlje nežno očistite z vlažno papirnato brisačko.

 

Slane madeže odstranite z …

Slane madeže odstranite z mešanico vode in kisa. V skodelico vode zlijte žlico kisa in v mešanico pomočite čisto krpo za čiščenje. S to očistite čevlje in pustite, da se posušijo.

Poskrbite za lepo obliko čevljev

Mokre čevlje napolnite s časopisnim papirjem, ki bo vsrkal odvečno vlago in pomagal, da bodo čevlji obdržali lepo obliko. Čevljev ne postavljajte pod radiator, saj lahko neposredna toplota uniči usnje in povzroči neestetske razpoke v usnju.

Vesolje v eni fotografiji Celotno vesolje na eni sami fotografiji! Umetnine iz vodnih kapljic Aravis Dollmenna: neverjetne umetnine iz kapljic vode PicMonkey Collage Ljubki tatuji, primerni za službo Kako odstraniti led na vetrobranskem steklu na preprost način? Kako preprečiti zamrznitev vetrobranskega stekla? ·