fbpx

Crocs Nova Trek: je to nov simbol anti-mode?

Najnovejši modni krik ali zgolj plastika na obutvenem trgu?

Foto: Crocs / Atmos

Crocs, znani po svojih "šik" plastičnih cokljah, predstavljajo novo supergo Nova Trek, ki skuša svoj ikonični dizajn prenesti na bolj športno občinstvo. Z izidom 28. marca 2024 in maloprodajno ceno okrog 110 ameriških dolarjev, Crocs stavi na dve barvni kombinaciji: "siva/bela" in "bela/siva", ki obljubljata revolucijo v svetu obutve​​.

Ko so Crocsi leta 2002 prvič zagledali luč sveta na sejmu čolnov v Ft. Lauderdale, so s svojim unikatnim pristopom hitro osvojili srca nove generacije. Težko je natančno določiti, kaj je bil ključ do njihovega uspeha. Ali je bilo to zaradi njihovega posebnega materiala – lahkega, udobnega in enostavnega za čiščenje antimikrobnega penastega smola? Ali pa je bil magnet za pozornost njihova izstopajoča silhueta z značilnimi luknjami, ki so jih ustvarili z injekcijskim vlivanjem?

Premaknimo se v leto 2024 in si predstavljajte, da Crocs sreča adidas adiFOM in FILA Disruptor, in dobili boste Crocs Nova Trek. Ta čevlji, ki se ne morejo odločiti, ali bi bili radikalni ali udobni, so očitno zasnovani za tiste, ki želijo združiti modne izjave s “komfortom”, ki ga prinaša nošenje stiropora na nogah​​.

Foto: Crocs / Atmos
Foto: Crocs / Atmos

Ali je Nova Trek korak naprej za Crocs ali le še ena modna muha, ki bo zletela mimo kot njihovi luknjasti predhodniki? Čas bo pokazal, ali bodo sneakerheads in ljubitelji udobja po vsem svetu sprejeli te penaste lepotce ali jih zavrnili kot modni faux pas.

V svetu, kjer so Crocs postali simbol “anti-mode”, se zdi, da Nova Trek želi obrniti plimo. A vprašanje ostaja: Ali lahko zares vzljubiš nekaj, kar izgleda kot križanec med vesoljsko ladjo in vrtalnikom za sir?

Foto: Crocs / Atmos
Foto: Crocs / Atmos

Za vse ljubitelje Crocs, ki nestrpno pričakujejo, da bi svoje noge ovili v najnovejšo penasto inovacijo, so Crocs Nova Trek superge že pristale na policah japonske trgovine Atmos (Z datumom izdaje, postavljenim za 27. marec 2024, in ceno približno 110 dolarjev po menjalnem tečaju.), ki velja za eno izmed svetovnih središč ulične mode​​. Kljub temu, da je njihova dobavljivost trenutno omejena na Japonsko, z značilno Crocsovo strategijo razširitve ponudbe se zdi malo verjetno, da bi ostale ekskluziva Daljnega vzhoda. Glede na prejšnje uspehe in širitev znamke je pričakovati, da se bodo Nova Trek superge kmalu pojavile tudi v zahodnih trgovinah, čeprav uradnih potrditev še ni bilo​​.

Ta nova poteza Crocsov, ki z Nova Trek prestopa iz sveta klomp v svet superg, je nedvomno namenjena ponovnemu definiranju podobe znamke v očeh potrošnikov. Ali bodo te superge postale nov hit ali pa bodo ostale zgolj kot zanimiva moda iz Japonske, ostaja videti. Vsekakor pa Crocs z modelom Nova Trek kaže, da je pripravljen tvegati in raziskovati nove možnosti v svetu obutve.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.