thought-catalog-383693-unsplash
V zraku · buzz buzz

Vsak med nami se tu in tam iztroši – pa naj bo to zaradi pretiranega stresa, premalo spanca, čustvenih težav ali pa česa tretjega. Vendar pa nam obveznosti pogosto ne dovoljujejo, da bi si vzeli nujno potreben odmor. In kaj narediti takrat? Če ne gre drugače je treba zbrati vse moči in pogumno plavati naprej. V spodnjem članku si lahko prebereš, kako najdeš motivacijo takrat, ko jo najbolj potrebuješ. To ti bo pomagalo v trenutkih, ko boš mislil, da ti ne preostane drugega kot obupati.

Ko je vse videti črno in brezizhodno, ni trenutek, ko moraš obupati, temveč je bolj pametno stisniti zadnje drobce moči in splezati na zeleno vejo – ta se po navadi skriva za prvim ovinkom. Preberi si, kako najdeš motivacijo takrat, ko jo najbolj potrebuješ.

Vzemi si čas zase.

Ko gre vse narobe, si vzemi nekaj minut (ali pa ur, če si jih lahko privoščiš), da se umiriš in se povežeš s svojo notranjo energijo. To ne pomeni, da odklopiš možgane ob predvajanju humoristične nanizanke, temveč da pustiš elektroniko (vključno s telefonom!) pri miru ter se odpraviš na sprehod, meditiraš ali pa prebereš poglavje leposlovne knjige.

Piši dnevnik.

Piši, piši in piši. In to na dnevni ravni. Zapisovanje dnevnika ima poleg razvoja in ohranjanja lepe slovenščine še mnogo drugih pozitivnih učinkov. Pisanje dnevnika (lahko je tudi v obliki poezije ali kratkih zgodb) ti bo pomagalo, da stopiš v stik sam s sabo, se bolje spoznaš ter uspešneje razrešuješ morebitne čustvene stiske.

Pojdi v naravo.

Vsaj enkrat na teden pojdi v naravo. To te bo napolnilo z energijo, ti umirilo misli in te spomnilo, da je svet veliko večji in mogočnejši od tvojih težav.

Poskusi nekaj novega.

Ko ti zmanjka motivacije, jo lahko pridobiš nazaj tako, da poskusiš nekaj popolnoma novega. Namesto da zvečer dve uri gledaš Netflix, beri knjigo. Vpiši se na tečaj kiparjenja ali pa se priključi vadbi joge.

Vzemi si dan zase.

Ko pregoriš, se ustavi. Četudi ti zunanje okoliščine to komaj dopuščajo, je bolje, da si vzameš dan ali dva za regeneracijo, saj boš po tem veliko bolj produktiven. Ugasni vse elektronske naprave. Jej zdravo. Beri knjigo. Privošči si dolg spanec brez budilke. Telovadi. Meditiraj.

PREBERITE ŠE: Pripravi se, da izveš, koliko časa preživiš na Instagramu

5 minut preživi v temni sobi.

Ko ti zmanjka motivacije, se za 5 minut udobno namesti v zatemnjeno sobo ter spremljaj svoje občutke. Po tem jih zapiši. Ta tehnika pomaga pri sproščanju in pri obvladovanju ponavljajočih se misli.

Pokliči prijatelja.

Ko ti zmanjka motivacije, lahko posežeš po dobri stari socialni opori. Pokliči prijatelja, ki je navdušen nad življenjem in zna to navdušenje prenesti tudi nate.

shutterstock_557120557 Zakaj so luksuzne ure tako drage? shutterstock_481502263 V teh državah so ljudje najbolj delovni, Slovenija uvrščena med prvih 15 Zoe Wetherall: Horses Atmosferične fotografije, ujete z balonov na vroči zrak in letal kyle-loftus-590869-unsplash 8 lastnosti, ki so zapisane v naših genih · ·