Kako odstraniti vinjeto?
V zraku · buzz buzz

Veste, kako odstraniti vinjeto? Ste že zamenjali staro z novo? Kmalu bodo namreč začele veljati vinjete za leto 2016. Najkasneje 1. februarja 2016 bodo tako vetrobransko steklo voznikov, ki se nameravajo voziti po ljubljanski obvoznici, hitrih cestah in avtocestah, namesto rdečih krasile zelene vinjete. Naučite se jo odstraniti sami! Predstavljamo vam načine, kako lahko varno in enostavno sami odstranite vinjeto.

Predstavljamo vam najbolj enostavne načine, kako odstraniti vinjeto sami doma. Veliko voznikov se namreč srečuje s težavo, kako vinjeto odstraniti z vetrobranskega stekla. Za odstranjevanje imate več možnosti, tudi odhod k ”specialistu”, a ne zanašajte se na druge, ko pa jo lahko povsem preprosto odstranite sami.

PREBERITE ŠE: Kako preprečiti zamrznitev vetrobranskega stekla?

Odstranjevanje vinjete ni noben bavbav, zato se ga le pogumno lotite.

Kako odstraniti vinjeto?

Kako odstraniti vinjeto s strgalom in vlažno krpo:
Po eni metodi za odstranjevanje vinjete potrebujete vlažno krpo in strgalo za vinjeto (lahko tudi strgalnik za čiščenje steklokeramične plošče ali plastičen kos s tankim robom). Vinjeto s krpo navlažite, nato pa jo previdno spraskate s stekla. Delajte počasi.

Kako odstraniti vinjeto s sušilnikom za lase:
Druga metoda je metoda s sušilnikom za lase. Namesto da vinjeto navlažite, jo dobro segrejete in nato s prsti odlepite. Alternativa sušilniku je lahko daljša vožnja, ko je v avtomobilu dlje časa toplo. Morebitne ostanke odstranite z vodo ali detergentom.

Kako odstraniti vinjeto z robčki za čiščenje očal:
Obstaja tudi način odstranitve vinjete brez sušilnika, strgala in vode. Sumite na nohte? Ne, ostali bodo nedotaknjeni. Potrebujete pa robčke za čiščenje očal. Vinjeto najprej odlepite s prsti (kolikor gre), z robčkom pa odstranite ostanke:

Najhitrejši način odstranjevanja vinjete:
Potrebujete hitri čistilec (npr. S-03), strgalo za okna in papirnate brisačke. S strgalom najprej odstranite vinjeto, nato pa s čistilcem in brisačo le še odstranite lepilo. Vzelo vam bo manj kot minuto.

Preventiva.
Če ne želite, da se vinjeta na vetrobransko steklo prisesal kot pijavka in si želite prihodnje leto delo olajšati, poskusite trik s kavbojkami. Preden svežo vinjeto nalepite na steklo, jo nalepite na gladek del kavbojk. Vinjeta bo s tem pobrala delce vlaken, ki bodo kasneje omogočili enostavnejšo odstranitev s stekla.

Kdaj in zakaj boste umrli Preverite, kako in kdaj boste umrli Hiperrealistični obrazi lutk Realistični obrazi lutk, ki ti bodo naježili kožo Satirične ilustracije na temo Facebooka Facebook: satirične ilustracije o Facebooku, ki še kako držijo Animeyed Flóra Borsi: nadrealistični portreti skozi oči živali