Ljubezen na prvi poljub
V zraku · buzz buzz

Da je ljubezen slepa, je stara modrost. Pa je res? Filmski ustvarjalec Jordan Oram iz Toronta se je odločil, da postavi to misel na preizkušnjo. K svojemu družbenemu eksperimentu ”Kiss Me Now, Meet Me Later” je zato povabil osem neznancev, jim zavezal oči, dovolil, da med seboj najprej malce pokramljajo, nato pa jih šokiral z novico, da se morajo poljubiti. In kaj je pri tem odkril? Ali obstaja kaj takega, kot je ljubezen na prvi poljub?

Vsi vemo, kako pomemben je prvi poljub. In čeprav imamo takrat običajno zaprte oči, smo osebo na drugi strani ustnic prej vsaj videli. Jordan Oram tega razkošja svojim testnim osebkom ni dal. Poljubiti so se namreč morali, ne da bi se prej videli. Kar je za človeka precej neudobno, glede na to, da je videz običajno tisti, ki prebije led. Pa obstaja kaj takega, kot je ljubezen na prvi poljub?

PREBERITE ŠE: 10 različnih stilov poljubljanja ali poljubi, ki jih ženske ne marajo

Po družbenem eksperimentu ”Kiss Me Now, Meet Me Later” bi rekli, da je odgovor ‘da’, kajti med številnimi pari v Oramovem studiu so preskočile iskrice. Lahko iz ”poljuba na srečo” nastane kemija? Kaj pa ti, bi se poljubil/-a z neznancem? Pa ne mislimo s kom, ki si jo/ga srečal/-a v lokalu sredi plesišča in pritisnil/-a svoje ustnice ob njene/njegove, še preden sta se sploh predstavila.

cover-zaljubljen-par Hedonizem pri visokih obratih: je to najsrečnejši par na svetu? Prvi mednarodni dan kave Danes je 1. mednarodni dan kave! Obeležite ga v stilu, z nenavadno kavo. Jesenske aktivnosti Jesenska doživetja ali Kaj vse moraš narediti to jesen Natečaj Pij drugače Fotografska delavnica Pij drugače: mladi fotografi vseh slovenskih krajev, prijavite se! ·