Ko upaš na VEČ: ta dejanja nedvomno kažejo, da si zanj le prijateljica
V zraku · odnosi

Ljubezen je slepa, zato ni nenavadno, da boš nedolžen objem ali kompliment prijatelja, v katerega si zaljubljena, razumela kot nekaj več – ne dajaj si lažnih obljub, ker ni vsaka sladka beseda, nežen dotik in čustven pogled stopnja več. Kako veš, da si zanj zgolj prijateljica?

Že stoletja obstajajo razprave o tem, ali prijateljstvo med žensko in moškim lahko obstane –, ker se bo slej kot prej zgodilo, da bo eden od prijateljev začel gojiti čustva, ki so močnejša od prijateljstva. In takrat tisti, katerega srce bije v drugačnem ritmu, išče 101 način, s katerim bi prepričal osebo, da se vanjo zaljubi.

In takrat se zgodi, da oseba, ki je zaljubljena, ne zna več razločevati med dobronamernimi prijateljskimi objemi in tistimi, ki nakazujejo, da gre za flirtanje. Komplimenti tudi sodijo na spolzek teren, saj oseba pogosto težko razloči med tem, ali je všeč prijatelju ali gre za dobro znani “friend zone”.

Četudi je dilema med ljubeznijo in prijateljstvom izjemno težka, obstajajo nekatera vedenja, ki dokazujejo, da si zanj zgolj prijateljica.

Kako veš, da da si zanj zgolj prijateljica?

Prijatelja sta že celo življenje.

Če si te moški želi drugače kot prijateljico, bo našel način, kako te osvojiti. Če sta prijatelja celo življenje in v vsem tem času ni naredil koraka, verjetno ga ne zanimaš na takšen način.
Čustva se spreminjajo skozi čas in se lahko zgodi, da si mu zdaj všeč, vendar ga je strah narediti korak naprej. Takšen primer je bolj izjema kot pravilo, zato ne čakaj nanj, če ne pokazal nobenega drugega signala.

Nikoli ni ljubosumen.

Ljubosumje je čustvo, ki se lahko hitro spreobrne v bolestnost, zato ni vedno dobra stvar, vendar v majhnih količinah pokaže, da je osebi mar in si ti želi sebe.
Če opaziš, da on nikoli ni ljubosumen, ko mu razlagaš o drugih moških ali z njimi flirtaš, temveč te spodbuja pri tem, je to lahko znak, da si zanj zgolj prijateljica, za katero skrbi in si želi, da najde svojega “princa”.

Verjemi, če bi bil vate zaljubljen, bi ga izjemno zmotilo, če bi se osvajala z drugimi moškimi in bi ti to tudi povedal, sicer ne neposredno, vendar bi v vsakem moškem našel nekaj slabega, ker je on domnevno pravi zate.

Nikoli ne flirta.

Ljudje so evolucijsko narejeni tako, da flirtajo, ker, če si iskrena, vsi imajo radi pozornost drugih ljudi. Če preživita veliko časa skupaj, je skoraj nemogoče, da se ne bi kdaj osvajala, četudi morda gre za nedolžno flirtanje.

Če opaziš, da tovrstnih vibracij z njegove strani ni, je to lahko znak, da si zanj resnično zgolj prijateljica. Naredi test, in sicer opazuj, kako se obnaša, ko flirtaš z njim – če mu je neprijetno, te je doletel “friend zone”.

Ponosno govori o osebi, ki mu je všeč.

Moški se razlikujejo, zato se lahko zgodi, da bo govoril o osebi, ki mu je všeč zato, ker te želi narediti ljubosumno. Vendar! V večini primerov to ni razlog, temveč v tebi vidi svetovalko, ki mu boš povedala, kaj naj naredi.

Neprijetno mu je, če vaju označijo za par.

Če sta moški in ženska prijatelja, ljudje nemudoma pomislijo, da je med njima nekaj več – in njegov odziv v takšnem trenutku je najboljši pokazatelj, kakšen pogled ima na vajino razmerje.
Če se bo počutil neprijetno, utesnjeno in nadležno, je očitno, da si tega ne želi, zato se bo zgodilo, da bo temo hitro zamenjal. Če v tebi vidi več kot prijateljico, se mu bo ideja o zvezi zdela simpatična, četudi bo morda nervozen …, ker ga je strah tvojega odziva.

Drugi znaki, da si zanj zgolj prijateljica:

  • Želi najti ustreznega partnerja zate med svojimi prijatelji.
  • Neposredno ti pove, da ga ne zanima tvoj tip žensk.
  • Izogiba se druženju v dvoje, zato vedno s seboj pripelje prijatelje.
  • Neposredno ti prizna, da v tebi vidi zgolj sestro.
  • Izogiba se dotikom, ki prestopajo mejo prijateljstva.
  • Njegova prihodnost ne vključuje tudi tebe!

Pogosto se zgodi, da ženske zgornje znake dojemajo kot signal, da so moškemu všeč, vendar si ne dajaj tudi ti lažnih obljub. Jasno je, da se moški med seboj razlikujejo, zato se lahko zgodi, da kakšna od zgornjih situacij morebiti nakazuje, da si mu všeč, vendar moraš pri presojanju vajinega odnosa biti razumna in iskena do sebe – na vajino odnos glej celostno, kar pomeni, da moraš združiti vse znake in presoditi, ali je med vama ljubezen ali si se znašla v dobro znani “friend zone” situaciji.

Če si dovolj pogumna in se zavedaš, kaj bo tvoja ljubezen prinesla vajinemu prijateljstvu, mu neposredno povej, kaj čutiš in vprašaj, kaj on. SREČNO!

2 vprašanji, zaradi katerih je razpadlo na tisoče zvez: si jih upata zastaviti? 2 vprašanji, zaradi katerih je razpadlo na tisoče zvez: si ju upata zastaviti? shutterstock_453635980 Zakaj bi morali odpustiti staršem, ki so nas prizadeli? Zaradi tega enega razloga! Le ena ženska je zadosti: to dojema le pravi moški ENA ženska je dovolj …. in to dojema le pravi moški 3 napake, ki jih lahko narediš le enkrat: drugič ti ne bo nihče odpustil 3 napake, ki jih lahko narediš le enkrat: drugič ti ne bo nihče odpustil