Modularni robot Kobi kosi, puha listje in kida.
V zraku · tehnologija

Niste ravno navdušeni nad košnjo trave, grabljenjem listja in kidanjem? Potem je Kobi kot nalašč za vas. Ta modularni robot namreč sam kosi travo, odstranjuje listje in kida sneg. In verjemite, odlično se bo ujel z robotskim sesalnikom, ki ga že imate doma.

Robotske kosilnice niso novost in so logično nadaljevanje robotskih sesalnikov. A zdaj je tu že nova vrsta v tej evoluciji. Kobi. Robot, vsesezonski modularni robot, ki zna kositi in mulčiti travo, odmetavati sneg, jeseni pa mu lahko daste nalogo, da puha in drobi listje. Kosilnico, grablje in lopato za kidanje snega lahko tako mirno pošljete v pokoj, saj jih ne boste več potrebovali.

PREBERITE ŠE: Making Weather – lebdeči predvajalnik glasbe kot puhasti oblak

Kobi deluje po principu robotskih kosilnic in sesalnikov. Ima tri nastavke –za košenje, puhanje listja in odmetavanje snega. Pri svojem gibanju se zanaša na digitalni zemljevid, preden ga pošljete na misijo, pa mu je treba dati navodila, in sicer mu prek namenske aplikacije določite fizične meje, ovire in mesto, kamor odmetava listje oz. sneg. Od tu naprej Kobi, ki je opremljen z GPS-tehnologijo in senzorji, vse opravi sam.

Tedensko/dnevno oz. po želji pokosi travo, zmelje ali puha listje, pozimi pa mu lahko naročite, da odkida dovoz ali pločnik pred hišo.

Kdaj mora to storiti, ve sam, saj spremlja vremenska poročila. Tako vas bo zjutraj vedno pričakal sčiščen dovoz in ne boste izgubljali dragocenega časa s kidanjem. Sneg lahko meče na dvanajstmetrski kup! Lahko mu namestite celo zimske gume!

Giba se s hitrostjo 3 km/h in se polni sam, saj ve, kdaj je pri koncu z močmi. Poskrbi lahko za 28 tisoč kvadratnih metrov travnika, očisti listja na 12 tisoč kvadratnih metrih površine, snega pa na 1500 m2. Za tovrstno ‘podpiranje lenobe’ bo treba odšteti pribl. 3650 evrov.

Galerija – modularni robot Kobi:

Modularni robot Kobi kosi, puha listje in kida.Odpri galerijo

Električna zobna ščetka Philips Sonicare DiamondClean Začutite razliko s Philips Sonicare Samsung Art PC Pulse Samsung Art PC Pulse – valjast računalnik, ki je tudi zvočnik Fotoaparat Sony RX100 V ima hitrost zapisano v genih. Fotoaparat Sony RX100 V – mojster hitrosti ostaja mojster hitrosti Social VR Social VR – Mark Zuckerberg nas seli v navidezno resničnost · · · ·