Laibach - Južna Koreja 2017
Kulturni izbor · glasba

Leta 2015 je slovenska glasbena skupina Laibach orala ledino, ko je postala prva tuja skupina, ki je koncertirala v sicer hermetično zaprti Severni Koreji. 1. maja 2017 pa bo s koncertom na Džeondžujskem filmskem festivalu v Južni Koreji postala še prva rockovska zasedba, ki je nastopila v obeh Korejah.

Slovenska glasbena skupina Laibach je leta 2015 postala prva tuja skupina, ki je nastopila v Severni Koreji. Pot tja jim je pomagal tlakovati Morten Traavik, ki je s trboveljsko skupino združil moči pri videospotu za skladbo Whistleblowers, pri Korejcih pa uživa veliko zaupanje.

PREBERITE ŠE: Filmski napovednik: Jaz sem Heath Ledger (I Am Heath Ledger, 2017)

1. maja 2017 se Laibach vračajo v Korejo, le da tokrat v Južno, kjer njihova glasba ne bo podvržena strogi cenzuri, kot je bila pred dvema letoma v skregani sosedi. Nastopili bodo na Džeondžujskem filmskem festivalu, kjer bodo predvajali njihov dokumentarni muzikal Dan osvoboditve (Liberation Day).

edomaajka Koncert: Edo Maajka & Bend konec aprila v Kinu Šiška Star_Time_Playboys_014_photo_Bostjan_Tacol_Photobilly Koncert: The Star Time Playboys bodo ‘swingali’ v Sohu Mona Haydar [Video] Mona Haydar: sirska hiphoperka, ki nosi hidžab in ruši stereotipe jamiroquai Koncert: na Dunaj prihajajo ‘vesoljski kavboji’ Jamiroquai · · · · · · ·