Leica M10-D
V zraku · tehnologija · gadgeti

Fotoaparati na film so se v glavnem že zdavnaj poslovili. Kar pa me pomeni, da je v zgodovino odšel tudi njihov zunanji videz. To dokazuje nova Leica M10-D.

Posebnost aparata Leica M10-D je popolna odsotnost zaslona. S tem naj bi se fotograf osvobodil vseh motenj in se stoodstotno osredotočil na nastavitve in motiv. Tega kajpak lovi skozi kukalo, na ohišju pa so klasični vrtljivi gumbi za nastavljanje časa osvetlitve, občutljivosti tipala in pod- oz. nadosvetlitve. Slednji je zasedel glavno mesto na zadnji strani, ki ga je sprostil zaslon. Da pa se to nastavljati tudi na aplikaciji Leica Fotos na telefonu, s katerim se aparat poveže brezžično.

Jasno, to je digitalni fotografski pripomoček. V njem je enako 24-milijonsko tipalo polnega formata, kot ga poznamo že iz prejšnjih modelov M10. Tudi bajonet za objektive je enak, torej se novi »analognež« vklopi v sistem. Prodajali ga bodo za osem tisočakov. Pri znamki Leica pač odvzemanje tehnikalij ne pomeni nižanja cene.

Galerija – Leica M10-D

Leica M10-DOdpri galerijo

The Every Day Calendar: koledar uspeha, s katerim beležite, ali ste bili pridni The Every Day Calendar: koledar uspeha, s katerim beležite, ali ste bili pridni 105522414-1540254633725focals_interface-01a.1910x1000 Focals: elegantna pametna očala, na katera ste čakali celo življenje Magic UX: genialen vmesnik, ki bo olajšal uporabo pametnih telefonov Magic UX: genialen vmesnik, ki bo olajšal uporabo pametnih telefonov hp-spectre-x360-15-13-2018-press Novi HP Spectre x360: HP obljublja 22 ur avtonomije · · · ·