Les Diners de Gala –  kuharska knjiga Salvadorja Dalíja
Kulturni izbor · knjige

Salvadorja Dalíja večina pozna po bizarnih in hkrati čudovitih slikah, kot je Vztrajnost spomina, na kateri so stopljene ure. Pa ste vedeli, da je ta sloviti španski slikar napisal izdal tudi kuharsko knjigo Les Diners de Gala? Po 40 letih je šla ekstravagantna knjiga – po svetu obstaja zgolj 400 kopij – v ponatis in izvod je lahko zdaj tudi vaš!

Salvadorja Dalíja večina obravnava kot slikarja, redki pa vedo, da njegov umetniški repertoar vključuje tudi film, kiparstvo in fotografijo. Še bolj redki pa vedo, da je Salvador Dalí pri šestih letih želel postati chef, zato ni presenetljivo, da njegov opus obsega tudi kuharsko knjigo, in sicer Les Diners de Gala. Dalí, ki velja za enega od najpomembnejših nadrealističnih slikarjev, je nenavadno knjigo izdal leta 1973.

PREBERITE ŠE: Prihaja nova knjiga Petdeset odtenkov sive – 50 odtenkov teme skozi oči Greya

Bizarna kuharska knjiga, ki jo je po 40 letih ponatisnila priznana založba Taschen, je polna bizarnih ilustracij in receptov, ki so jih navdihnile razsipne in ekstravagantne zabave Dalíja in njegove žene Gale, na katerih so gostje pogosto nosili kostume, med njimi pa se prosto sprehajale divje živali.

Kuharska knjiga vsebuje 136 receptov, ki so razdeljena v 12 poglavij in opremljeni z, milo rečeno, nenavadnimi ilustracijami, ki po eni strani vzbujajo apetit, po drugi pa gnus.

Kuharska knjiga Les Diners de Gala Salvadorja Dalíja:

Les Diners de Gala – kuharska knjiga Salvadorja DalíjaOdpri galerijo

Prihaja nova knjiga iz serije Petdeset odtenkov sive - Fifty Shades Darker From Christian’s Point of View Prihaja nova knjiga Petdeset odtenkov sive – 50 odtenkov teme skozi oči Greya Knjiga Guinnessova knjiga rekordov 2017 Kaj prinaša Guinnessova knjiga rekordov 2017? Kdo so novi slovenski rekorderji? Knjiga Harry Potter and the Cursed Child novembra tudi v slovenščini. Knjiga Harry Potter and the Cursed Child v slovenščini izide novembra 2016! Knjiga Harry Potter in zakleti otrok Nova knjiga o Harryju Potterju – izid: 31. julij 2016; od 1. avgusta tudi v Sloveniji! · · · · ·