LJFW_oct19_Day5_photoUrskaPecnik
Utrip mesta · moda

Za nami je pet dni LJFW 2019. Zadnji večer je zaznamovala podelitev nagrad WOW, ki so jih podelili modnim oblikovalcem, ki so najbolj navdušili strokovno žirijo in občinstvo.

Petkovo dopoldne in popoldne so se v MAO odvijala modna predavanja v sklopu konference Sistem mode. Ena izmed predavateljic je bila tudi izvršna producentka LJFW Melinda Rebrek, ki je udeležencem predstavila lokalne prakse organizacije dogodkov ter občinstvu razkrila skrivnosti dogajanja v zaodrju ljubljanskega tedna mode. Vzporedno je seveda potekal tudi showroom, kjer so se kupci lahko srečali z oblikovalci kolekcij, ki so se predstavili na LJFW 2019 in pomerjali, naročali in kupovali kose prikazanih kolekcij. Podelili so tudi štiri nagrade WOW, dva zmagovalca je izbrala strokovna žirija (Goga Štiftar, Gili Biegun, Andrea Varga, Anžej Dežan, Mimi Antolovič), eno nagrado je podelila publika na socialnih omrežjih, nagradili pa so tudi najbolj perspektivnega oblikovalca Fakultete za dizajn.

Nagrad WOW so se razveselili naslednji nagrajenci:

Nagrado za najboljšo kolekcijo študentov Fakultete za dizajn je prejela Valentina Kolander. Nagrada Digi WOW, ki jo je izbralo občinstvo z glasovanjem na socialnih omrežjih, je romala v roke oblikovalca Damirja Rakovića, ki ustvarja znamko Ponorelli. Strokovna žirija je nagrado WOW International namenila oblikovalskemu tandemu Mateyaneira. Nagrada WOW za najboljšo kolekcijo letošnje edicije LJFW pa je presenetila mlado oblikovalko Anjo Medle, ki se je na LJFW s kolekcijo samostojno predstavila prvič in očitno pustila vtis.

Galerija: LJFW – 5. dan

Showroom na LJFW 2019Odpri galerijo

LJFW Oktober 2019 LJFW 2019: v središču kolekcija Benedetti Life, posvečena ogroženim papigam LJFW Oktober 2019 LJFW 2019: tretji dan razgiban in poln svežih modnih trendov LJFW Oktober 2019 LJFW 2019: drugi dan navdušil z modnimi kolekcijami LJFW Oktober 2019 LJFW 2019: začel se je najdaljši ljubljanski teden mode doslej · ·