LJFW Oktober 2019
Utrip mesta · moda

Trije dnevi vrhunskih modnih revij so za nami, četrti dan LJFW 2019 pa so zaznamovala modna predavanja v sklopu modne konference Sistem mode, showroom kolekcij oblikovalcev in modni performans znamke Benedetti Life.

Četrti večer je na LJFW 2019 minil v znamenju modnega performansa znamke Benedetti life, ki jo ustvarja Mateja Benedetti. Znamka raziskuje živalske vrste, ki so ogrožene zaradi uničevanja naravnega habitata, lova ali podnebnih sprememb. Performans, ki je bil posvečen ogroženim papigam, pa je poleg ozaveščanja imel tudi dobrodelno noto. Del dobička od prodanih oblačil bodo namenili gradnji indijanske tradicionalne šole plemena Yawanawá, ker sta njihovo znanje in modrost ključnega pomena za ohranjanje Amazonskega pragozda. Na modni reviji je bilo možno videti tudi luksuzna očala Wood Stock Eyewear, etičen luksuzni nakit Tjasa Collection in torbice italijanske blagovne znamke Maissa.

MAO je v četrti dan ljubljanskeg tedna mode v sodelovanju s Centrom za kreativnost gostil modno konferenco Sistemi mode, kjer so sodelovali tudi mnogi ustvarjalci Ljubljanskega tedna mode. Vzporedno pa se je odvijal tudi LJFW showroom, ki je privabil lepo število oblikovalcev. Ti so si lahko od blizu ogledali, pomerili in kupili kreacije kar štiridesetih modnih oblikovalcev.

Galerija: LJFW 2019 – 4. dan

Benedetti lifeOdpri galerijo

LJFW Oktober 2019 LJFW 2019: tretji dan razgiban in poln svežih modnih trendov LJFW Oktober 2019 LJFW 2019: drugi dan navdušil z modnimi kolekcijami LJFW Oktober 2019 LJFW 2019: začel se je najdaljši ljubljanski teden mode doslej Jezusove superge Jezusove superge: Nike Air Max 97 s sveto vodo
 · ·