cover
V zraku · tehnologija

Digitalni fotoaparat Lytro je eden izmed prvih, ki je omogočil ostrenje posnetka in nastavljanje goriščne razdalje po tem, ko je bila slika zajeta. Z novo različico – Lytro ILLUM, ki prihaja na trg julija, so naredili korak dlje in približali zajemanje vrhunskih fotografij tudi ljubiteljskim fotografom.

Prejšnji model Lytro digitalne kamere je bil bolj demo različica. Nova Lytro ILLUM pa prinaša tehnologijo Light Field 2.0zajemanje snopov svetlobnih žarkov. To pomeni, da lahko raziščete svoje fotografije iz različnih zornih kotov in se osredotočite na različne točke na fotografiji po tem, ko ste sliko že posneli. Vsebuje 8x zoom objektiv in s tem zajema tudi neverjetne makro posnetke.

Po navedbah podjetja Lytro lahko novi senzor zajame 40 milijonov svetlobnih žarkov in tako ponuja ogromno možnosti kasnejše obdelave. Med drugim lahko ustvarite 3D slike, prilagodite globino vidnega polja in ustvarite tilt shift posnetke. Ločljivost obdelanih fotografij znaša 4 milijone točk. S tem želijo izstopiti iz sveta statičnih slik in pomagati fotografom, da bi začeli razmišljati v treh dimenzijah pri ustvarjanju posnetkov.

Digitalni fotoaparat Lytro ILLUM ima še vrsto novih in uporabnih funkcij. Več si lahko preberete na uradni spletni strani Lytro. Sprva bo na voljo le v Združenih državah Amerike po ceni 1500 dolarjev (1084 evrov).

Več fotografij novega digitalnega fotoaparata si oglejte v galeriji

Lytro ILLUM prinaša tehnologijo Light Field 2.0 - zajemanje snopov svetlobnih žarkov. Foto: LytroOdpri galerijo
cover-5-najdrazjih-mobilnih-telefonov 5 najdražjih mobilnih telefonov na svetu pono 4 PonoPlayer – glasbeni predvajalnik za avdiofile bolt 2 BOLT – polnilec, ki je tudi rezervna baterija nasa 11 (PREDLAGAM ZA NASLOVNO) NASA razvija novo generacijo vesoljskih oblek za na Mars · ·