Mazzanti Evantra Millecavalli
Utrip mesta · mobilno

Toskanski Mazzanti morda ni tako slovito ime kot Lamborghini, Pagani ali Ferrari, toda Mazzanti Evantra Millecavalli si lasti naziv najhitrejšega italijanskega superšportnika, ki ga v hrbet gleda celo Ferrari LaFerrari. Če kdaj na slednjega naletite na avtocesti in si po naključju lastite Evantra Millecavallija, mu lahko pokažete, kdo je glavni!

Niso samo remek dela Ferrarija, Lamborghinija in Paganija glavna v Italiji. Toskanski superšportni žrebec Mazzanti Evantra Millecavalli je do konca nabrita različica modela Evantra, ki jo vsi bolj slavni ”azzurri” gledajo v hrbet. Njegov 7,2-litrski twin turbo V8-motor namreč bruha kar 1000 konjev (735 kW) in zmore 1200 Nm navora. Brutalno moč na zadnja kolesa prenaša 6-stopenjski sekvenčni menjalnik, v kombinaciji z majhno težo (tehtnica mu nameri le 1300 kilogramov) pa se z mesta do stotice izstreli v 2,7 sekunde.

Kaj pa končna hitrost? 400 km/h! Impresiven pa ni le podatek o pospešku, moči in končni hitrosti, ampak tudi o zaviranju. Brembov karbonsko-keramični zavorni sistem mu namreč omogoča, da se v vsega sedmih sekundah ustavi s hitrosti 300 km/h.

PREBERITE ŠE: Najbolj spektakularni skoki z reli avtomobili – reli vozniki kot smučarski skakalci

Trenutno je Mazzanti Evantra Millecavalli samo koncept, Mazzanti pa obljublja izdelavo 25 primerkov, zato se raje podvizajte, če ga želite v svoji garaži. Tri so medtem že oddali.

Mazzanti Evantra MillecavalliOdpri galerijo
Novi Renault Clio (2017) Novi Renault Clio (2017) bo nastajal v Revozu Najboljše električne rolke 2016 Najboljše električne rolke – za rolkanje brez znojenja Vratolomni reli skoki Najbolj spektakularni skoki z reli avtomobili – reli vozniki kot smučarski skakalci Mini Clubman All4 Scrambler Mini Clubman All4 Scrambler – gorski Mini