mercedes-benz-x-class_start_1000x470_2017-08
Utrip mesta · mobilno

Mercedes-Benz povečuje svojo prisotnost v nišnih segmentih. Pick-up segmenta nikakor niso želeli izpustili iz svojih rok in tako so na trg pripeljali razred X, ki je trenutno najbolj luksuzen pick-up na slovenskem tržišču. Razred X zaznamujejo vpadljiv dizajn, dobre vozne lastnosti, varnostni sistemi in Mercedes-Benzu primerno udobje.

V številkah Mercedes-Benz razred X dokazuje, da se je sposoben podati tudi na zahteven teren in ni samo mestna šminka. 30,1° je vstopni kot spredaj, 49° je maksimalni kot nagibanja in 22° previsni kot. Zadnja prema je za 221 mm oddaljena od tal, globina vode, ki jo lahko prevozi X, pa je 600 mm. Ker je keson pri pick-upu ena izmed pomembnejših stvari, še nekaj njegovih zmogljivosti. Najdaljša dolžina je 1.587 mm, širina 1.560 mm in višina 474 mm. Maksimalna nosilnost kesona je 1.037 kilogramov. Mercedes-Benz X lahko vleče do 3.500 kilogramov težak tovor.

Mercedes-Benz X je prilagojen zahtevnemu terenu, saj ima togo letveno šasijo iz visokokakovostnega jekla. Pri premagovanju terena mu izdatno pomaga štirikolesni pogon 4MATIC, ki omogoča 3 načine uporabe in ga lahko do 100 km/h vklopimo ali izklopimo. V zelo težkih terenskih pogojih je na voljo tako imenovani “Low” način štirikolesnega pogona, ki s pomočjo mehanske zapore zadnjega diferenciala reši avtomobil iz zagate v blatu ali snežnem zametu.

Mercedes-Benz razred X ima na voljo 3 dizelske motorje. Najosnovnejši X 220 d ima 163 konjskih moči in 6-stopenjski ročni menjalnik. X 250 d ima 190 konjskih moči in 6-stopenjski ročni menjalnik ali 7-stopenjski samodejni menjalnik. Oba motorja lahko kombiniramo s kolesnim pogonom 4MATIC, saj večino časa delujeta v 4 × 2 načinu, po potrebi, ko to zahteva teren, pa v načinu 4 × 4. Od sredine leta 2018 bo na voljo še X 350 d motor, z 2,987 litra prostornine, 258 konjskimi močmi in stalnim štirikolesnim pogonom. Imel bo 7G-TRONIC Plus 7-stopenjski samodejni menjalnik.

PREBERITE ŠE: MERCEDES-BENZ PREDSTAVLJA KONCEPTNO KAMPING NADGRADNJO ZA LUKSUZNI RAZRED X

Mercedes-Benz razred X je na voljo s tremi različnimi opremami. Vstopna oprema se imenuje PURE, s črnim nebarvanim prednjim in zadnjim odbijačem in najosnovnejšo opremo. Oprema PROGRESSIVE ima odbijača v barvi karoserije in višjo raven dodatne opreme. Najbolje opremljeni bodo imeli opremo POWER, pri kateri luksuzni pick-up resnično pride do izraza. Mercedes-Benz ponuja kopico dodatkov za prilagoditev kesona v obliki snemljive trde strehe, trdnim pokrivalom tovornega prostora, škatle za orodje, zaščite podvozja in še mnogih drugih stvari. Maloprodajna vstopnica v svet razreda X je 36.130 evrov, medtem ko znaša cena X 250 d 4MATIC 39.540 evrov. Za opremo PROGRESSIVE je treba doplačati še 4.038 evrov, za opremo POWER pa 9.260 evrov. Ker se Mercedes-Benz razred X registrira kot lahko gospodarsko vozilo, lahko pravne osebe od omenjenih maloprodajnih cen odštejejo še davek.

Galerija slik: Mercedes-Benz razred X

Mercedes-Benz razred XOdpri galerijo
Toyota e-Palette Concept CES 2018: Toyota e-Palette Concept, kockasti dostavniki prihodnosti 2019 MINI Mini (2019): nov logotip in osvežen videz za prve pomladne dni 00-new-seat-arona-outdoor-side-angle-view Seat Arona (2018): novi mestni križanec, ki bo požel veliko zanimanja Volkswagen I.D. Buzz CES 2018: Volkswagen I.D. Buzz bo poganjala NVIDIA · · · ·