Mercedes-Benz Vision EQ Silver Arrow
Utrip mesta · mobilno

Pri nemškem Mercedes-Benzu so se tokrat zazrli v prihodnost, a s preteklostjo v mislih. Predstavili so električno študijo Mercedes-Benz Vision EQ Silver Arrow, katerega obliko je navdihnil avtomobil W 125 iz leta 1937.

Od leta 1937 pa vse do leta 2017 je imel Mercedes z avtomobilom W 125 v rokah rekord za najhitrejšo vožnjo po javnih cestah, ki je znašal 432,7 km/h. Novodobni Mercedes-Benz Vision EQ Silver Arrow usmerja s svojo avantgardno estetiko ime EQ k progresivni in luksuzni filozofiji, ki je zapakirana v čist, senzualen dizajn. Pred 80 leti je Mercedes-Benz dokazal, da je podjetje pionir na področju doseganja vrtoglavih hitrosti. Ena izmed lastnosti W 125, ki je omogočilo tako visoko hitrost, je bila njegova izredno aerodinamična oblika, po kateri se zgleduje tudi moderni EQ. Vision EQ Silver Arrow je namenjen pospeševanju, hitrosti in užitku v vožnji in vse to v udobju, ki ga nudita luksuz in vrhunska tehnologija.

Vision EQ Silver Arrow je narejen iz karbonskih vlaken, odet v tradicionalno srebrno barvo in dolg približno 5,3 metra. Dolgo in vitko ‘telo’ ima čiste oblikovne linije, ki se na prednjem delu začnejo z razpotegnjenimi žarometi in končajo na zadku, kjer najdemo dva pomična spojlerja, ki hkrati opravljata funkcijo zračnega zaviranja. Zagotovo ne gre spregledati platišč, ki so narejena iz lahkega aluminija, imajo 168 naper in so prekrita z barvo roza zlata.

Notranjost združuje tradicionalno privlačnost ‘srebrnih puščic’ in vizijo tehnološke prihodnosti. Okoli voznika najdemo prestižne materiale, kot so brušen aluminij, orehov les in rjavo usnje. Tehnološko stran poudari velika projekcijska površina pred voznikom, prek katere lahko s pomočjo umetne inteligence virtualno tekmujemo s srebrnimi puščicami iz preteklosti ali sedanjosti. Vision EQ Silver Arrow naj bi poganjal elektromotor s 738 konjskimi močmi, energijo pa naj bi zagotavljala baterija z zmogljivostjo 80 kilovatnih ur. A ker zvok elektromotorja le ni tako vznemirljiv, lahko voznik izbere predvajanje zvoka v notranjosti, ki je na las podoben tistemu iz Formule 1 ali kateremu izmed Mercedes-AMG športnih avtomobilov z vgrajenim V8 motorjem.

Galerija slik – Mercedes-Benz Vision EQ Silver Arrow

Mercedes-Benz Vision EQ Silver ArrowOdpri galerijo

Bugatti Divo Bugatti Divo: 40 pregrešno dragih mojstrovin Lamborghini Aventador SVJ 63 Lamborghini Aventador SVJ: najbolj divji Aventador vseh časov Opel GT X Experimental Opel GT X Experimental: električni pogon in nove oblikovne smernice BMW Z4 BMW Z4: roadster je postal še bolj strupen · · ·