fbpx

Rezvani Retro RR1: ko se klasična oblika sreča z moderno zverjo

Tri verzije, do 750 konjskih moči!

Rezvani Retro RR1
Foto: Rezvani

Ko se svet avtomobilizma pokloni nostalgični zapuščini, vendar ne brez modernega pridiha zmogljivosti in ekskluzivnosti, vstopite v dobo Rezvani Retro RR1. Ta model prinaša svež veter v svet Porschejev, ki združuje klasično estetiko s tehničnimi presežki današnjega časa.

Pozabite na običajne superšportnike; tukaj je RR1, ki vaš 992 generacijo 911 ne le preobleče, temveč jo dobesedno preporodi z duhom 935 Kremer dirkalnikov iz poznih 70-ih. Novi sprednji del, ki kliče po nostalgičnih časih s pridihom futurizma, se ponaša z ozkimi pravokotnimi žarometi, ki spominjajo na tiste pri Taycanu, in spredaj razširjenimi boki, ki se zaključujejo z fiksnim zadnjim krilcem. Ali omenimo turbofan kolesa, ki jih gledamo kot relikvije neke svetlejše prihodnosti?

Foto: Rezvani

Naj bo vaša izbira osnovni Carrera S, divji GT3 ali neustavljivi Turbo S, Rezvani nudi transformacijo v RR1 550, RR 565 ali RR1 750, kjer številke povedo vse: do 750 konjskih moči (560 kW) na stezi ali 715 KM (533 kW) na ulici. Vsak model je seveda opremljen s pogonom na vsa kolesa, kar zagotavlja, da bo vaša zver tudi na mokrem asfaltu vodljiva kot po tirnicah.

In ker pri Rezvaniju vedo, da diabolik leži v podrobnostih, ne manjka niti opcij za nadgradnje: izboljšana vzmetenja, zavore, varnostne kletke, dirkalni pasovi in lahka polikarbonatna okna. Za pridih individualnosti si lahko omislite tudi svojo edinstveno retro grafiko. A bodite pripravljeni odšteti – kreativnost ima svojo ceno, ki v tem primeru znaša dodatnih $25,450.

Foto: Rezvani

Če vas je zamikalo, začnite šteti svoje evre (ali bolje dolarje), saj boste za osnovno verzijo RR1 odšteli $149,000. Seveda, brez vključenega donatorskega vozila. A pohitite, saj se cena po prvih petih naročilih zviša, skupna proizvodnja pa je omejena na 50 vozil. Torej, če ste pripravljeni na pospešek srčnega utripa in občudovanja vredne poglede sosedov, je Rezvani Retro RR1 vaša naslednja postaja.

In ne pozabite, čeprav ste morda pripravljeni skočiti v preteklost, vas bo RR1 pripeljal nazaj v prihodnost, hitreje kot lahko rečete “retro je novo moderno”.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.