giphy (1)
V zraku · buzz buzz

Ste razmišljali o tem, da bi napisali oporoko? Ali kakšna bo njena vsebina? Če sodite med tiste ‘malo bolj odštekane’, a nimate izvirnih idej za besedilo, vam bodo te oporoke slavnih še kako prišle prav.

Oporoka velja za dokument, v katerega oseba zapiše svoje zadnje želje, razkrije premoženje in ga razdeli med družino ter prijatelje. A včasih ni tako preprosto, saj so lahko zamisli neverjetne.

Teh 10 slavnih oseb je zapisalo v oporoko takšne stvari, da njihovim zahtevam ne boste verjeli.

1. William Shakespeare je zapustil nenavadno darilo svoji ženi. V oporoki je zahteval, naj njegova žena dobi drugo najboljšo posteljo.

2. Charles Dickens je imel zelo močno mnenje o modi. Po volji Dickensa na njegov pogreb žalovalci niso smeli priti v športnih šalih (navijaških), plaščih, črnih mašnicah, visokih klobukih – niso torej smeli nositi kakršnokoli revolucionarno absurdnost.

3. Marilyn Monroe se je odločila, da svoji družini ne bo ničesar zapustila. Vse je prepustila Leeju Strasbergu, njenemu igralskemu trenerju. Vsi njene osebne stvari so ostale v Strasbergovi kleti, dokler ni umrl.

4. Napoleon Bonaparte je po smrti zahteval, naj mu obrijejo glavo in naj si njegove lasje razdelijo prijatelji.

5. Ustvarjalec Star Treka Gene Roddenberry je želel “drzno oditi tja, kjer nihče ni”. Zahteval je, da se njegov pepel raztrese v vesolju. To je bilo tudi storjeno leta 1997.

6. Fred Baur, ustanovitelj čipsa Pringles, ni želel krste ali žare. Baur je namesto tega zahteval, naj se njegovo telo upepeli in pokoplje v posodi za Pringles čips. Njegova družina je izpolnila to zahtevo.

7. Bogastvo Alexandra McQueena je šlo v dobrodelne namene, razen deleža za njegove pse. Modni oblikovalec je svojim psom zapustil 75.000 ameriških dolarjev.

8. Ed Headrick, izumitelj frizbija, je menil, da je frizbi “religija”, zato je zaprosil, da se njegov pepel da v omejeno kolekcijo frizbija. Njegova prošnja je bila uresničena.

9. V Tupacovi pesmi “Črni Jezus” je izražena njegova končna želja. V pesmi je reper izrazil željo, naj njegovi prijatelji kadijo njegov pepel.

10. Britanski odvetnik Jeremy Bentham je zahteval, naj se njegovo telo napolni s senom, se ga ohrani in razstavi na univerzi v Londonu.

kirsty-lee-604440-unsplash Kaj pravzaprav pomenijo barve na zastavi ponosa? BeFunky Collage 10 deklet odstrani ličila z obraza … Komu še lahko zaupate? 'Stallions Playing'. Zmagovalne fotografije lepot Zemlje, ob katerih se človek počuti ranjivo Kako lahko na družbenih omrežjih ugotovite, da je oseba zasedena? Kako lahko na družbenih omrežjih ugotovite, da je oseba zasedena? · · ·