fbpx

To so stvari, ki znižujejo naše blagostanje in jih vsakodnevno nezavedno počnemo

Velikokrat v svojem življenju počnemo stvari zaradi napačnih motivov. Družimo se z ljudmi, ki nam jemljejo energijo, ter si znižujemo samopodobo s pretirano samokritičnostjo. Prvi korak k izboljšanju je ozaveščanje teh vzorcev. Preberite, katere so stvari, ki znižujejo naše blagostanje in jih vsakodnevno nezavedno počnemo.

To so stvari, ki znižujejo naše blagostanje in jih vsakodnevno nezavedno počnemo.

Druženje z napačnimi ljudmi

Ljudje smo zelo socialna in kolektivna bitja. Rodimo se nebogljeni ter smo popolnoma odvisni od svojih skrbnikov. V nasprotju s splošnim mnenjem smo tudi v svoji odrasli dobi v mnogo stvareh odvisni od drugih ter si težko privoščimo strogo individualistično držo. Zato je razumljivo, da zavoljo dobrih medosebnih odnosov marsikaj potrpimo ter se marsičemu odpovemo. Vendar pa je treba ločiti odnose, ki nam koristijo in so vredni naših osebnih žrtev, ter odnose, ki nam le pijejo energijo in v katerih vztrajamo zaradi napačnih razlogov.

Zanikanje svojih čustev

Zanikanje svojih čustev nikoli ne vodi v nič produktivnega. Glede na Freuda potlačevanje čustev neizogibno vodi v še večjo napetost in cel kup komplikacij na vedenjski, čustveni in kognitivni ravni človeške psihe. Res je, da so čustva, kot so žalost, zavist, ljubosumje, nemoč, sram težka ter neprijetna. Vendar pa zanikanje vodi v večjo stisko, medtem ko soočenje z njimi omogoči osebno rast in razvoj.

Čustva ne smeš potlačevati
Čustva ne smeš potlačevati

Gojitev zamere

V življenju se vsakemu zgodi, da je kdaj prevaran, žrtev neslane šale ali pa mu nekdo zlomi srce. Vendar pa lahko zamera povzroči le še večjo bolečino.

Primerjanje z drugimi

Primerjanje z drugimi je tako vsakdanje, da to verjetno počnete, ne da bi to opazili. Vendar pa ni niti racionalno niti produktivno. Vsak posameznik je unikaten in zato je primerjanje brezplodna distopija. Takšno početje je treba ozavestiti ter ga vsakič znova zavestno prekiniti ter vaditi razvoj samospoštovanja in ljubezni do sebe.

PREBERITE ŠE: 6 stvari, ki jih ne smete početi med poljubljanjem

V času socialnih omrežij se še toliko bolj pogosto primerjamo z drugimi
V času socialnih omrežij se še toliko bolj pogosto primerjamo z drugimi

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.