Forbes: YouTube zaslužkarji 2016
V zraku · buzz buzz

Forbes je objavil aktualno lestvico posameznikov, ki so z objavljanjem posnetkov na kanalu YouTube zaslužili največ. Kdo so najbolje plačani YouTubovi zvezdniki 2016?

Kdo so najbolje plačani YouTubovi zvezdniki 2016? Po izračunih revije Forbes največji zaslužkar med YouTubovimi zvezdniki ostaja Felix Kjellberg, bolj znan kot PewDiePie, ki ima že skoraj 50 milijonov sledilcev. Šved, ki preizkuša računalniške igrice in snema svoje komentarje, grozi, da bo zaradi čudnih praks YouTuba (kritike letijo predvsem na računa rubrike ”priporočeni posnetki”, ki da je polna click-baitov, kar škodi avtorski vsebini) ob dosegu mejnika svoj račun izbrisal.

Čeprav 26-letnik kanala nima v čislih, je v zadnjem letu (med junijem 2015 in 2016) z YouTubom zaslužil kar 15 milijonov ameriških dolarjev, kar je skoraj trimilijonska ‘povišica’ glede na leto poprej, ko je zaslužil ‘le’ 12 milijonov (20-odstotni skok). To je predvsem posledica serije YouTube Red in njegove knjige This Book Loves You (prodal je 112 tisoč izvodov). Ne grizi roke, ki te hrani, PewDiePike!

PREBERITE ŠE: Forbes 2015: Najbolje plačani YouTube zvezdniki v letu 2015

Na drugo mesto se je uvrstil vloger Roman Atwood, ki so ga v stratosfero izstrelile potegavščine. Še lani je bil ‘zgolj’ osmi z 2,5 milijona dolarjev zaslužka, letos pa je svoj račun obogatil za kar osem milijonov. Lani si je mesto delil z Lilly Singh, ki ji je prav tako uspel velik skok po lestvici, saj je končala tik za njim. 28-letnica vlogerka, raperka in igralka, ki se je uveljavila z imenom Superwoman, je z objavami na YouTubu začela leta 2010.

Top 10 – najbolje plačani YouTubovi zvezdniki 2016:

7. Rhett & Link – zaslužek: 5 milijonov ameriških dolarjev

7. Colleen Ballinger (Miranda Sings) – zaslužek: 5 milijonov ameriških dolarjev

6. German Garmendia – zaslužek: 5,5 milijona ameriških dolarjev

6. Mark Fischbach (Markiplier) – zaslužek: 5,5 milijona ameriških dolarjev

5. Rosanna Pansino – zaslužek: 6 milijonov ameriških dolarjev

5. Tyler Oakley – zaslužek: 6 milijonov ameriških dolarjev

4. Anthony Padilla (Smosh) – zaslužek: 7 milijonov ameriških dolarjev

3. Lilly Singh (IISuperwomanII) – zaslužek: 7,5 milijona ameriških dolarjev

2. Roman Atwood – zaslužek: 8 milijonov ameriških dolarjev

1. Felix Kjellberg (PewDiePie) – zaslužek: 15 milijonov ameriških dolarjev


Ljudje se te bodo zapomili: triki, ki te v trenutku spremenijo v najočarljivejšo osebo v prostoru Ljudje se te bodo zapomili: triki, ki te v trenutku spremenijo v najočarljivejšo osebo v prostoru poljska božična reklama Ta poljski božični oglas je obnorel internet shutterstock_1205279473 Tako so videti žene najbogatejših ljudi na svetu Amazon Go Trgovina Amazon Go – prihajajo trgovine brez blagajn! · · · · ·