Serfaus
Utrip mesta · destinacija · Utrip mesta · šport

Izbrali smo najboljša avstrijska smučišča in smučarska območja v Avstriji za izkušene smučarje in deskarje, pa tudi za ljubiteljske zimske športnike. Ste pripravljeni, da se poženete po belih strminah?

Občutek brezmejne svobode, ki ga začutite, ko se s smučmi ali snežno desko spustite po svetlikajočem se pršiču, se le stežka da opisati z besedami. Ta občutek je preprosto potrebno doživeti. V nadaljevanju smo za vas zbrali najboljša smučarska območja v Avstriji za izkušene smučarje in deskarje ter ljubiteljske zimske športnike.

Silvretta Montafon, Predarlska

Na smučarskem območju Silvretta Montafon smučarje, deskarje, freeriderje, freestylerje in dopustnike na wellness oddihu čakajo prav posebna doživetja. Poleg smučanja jih namreč čaka še mnogo drugih aktivnosti: nočno sankanje, večeri narodne glasbe v gorskih kočah, gorski zajtrk in pohodi z baklami. Poleg tega je to smučarsko območje prizorišče številnih so FIS svetovni pokal FIS v deskarskem krosu ter različni koncert
silvretta-montafon

Mokrine/Nassfeld, Koroška

V Mokrinah je doma sonce. Poleg sonca vas tukaj čaka še 110 km odlično pripravljenih in raznovrstnih smučarskih prog, ena najdaljših osvetljenih smučarskih prog v Alpah, ki je dolga 2,2 km, skoraj 8 km dolga smučarska proga v dolino, območje za prosto smučanje in snežni park.
nassfeld.at

Saalbach – Hinterglemm – Leogang , Solnograška

Smučarsko območje Saalbach-Hinterglemm-Leogang nudi 200 km odlično pripravljenih smučarskih prog, 56 modernih žičniških naprav in vlečnic, 12 km urejenih prog za tek na smučeh in snežne parke. Prav posebno doživetje pa obetajo t. i. proge Ski-Movie na katerih lahko vsak posname svoj lasten smučarski video. Tukaj vsak gost igra glavno vlogo v svojem osebnem smučarskem filmu.
skicircus.at

Arlberg, Tirolska/Predarlska

Arlberg velja za »zibelko smučanja«. Tamkajšnje smučarske šole štejejo med najboljše na svetu, kraji, kot so St. Anton, Lech, Zürs, St. Christoph, Stuben, Warth, Schröcken in Klösterle/Sonnenkopf, pa med najboljše smučarske kraje v Evropi. To smučarsko območje je pravi raj tako za izkušene smučarje in deskarje kot tudi za začetnike: 340 km smučarskih prog, 200 km terena za variantno smučanje po celcu, več kot 94 vlečnic in gorskih žičnic.
arlberg.net

Salzburger Sportwelt, Salzburg

Salzburger Sportwelt je ogromno smučarsko območje z več kot 760 km smučarskih prog. Smučarska vozovnica velja za celotno smučarsko območje Amadé, v katero spadajo Salzburger Sportwelt, Schladming/Dachstein, Hochkönig, Großartal in Gastein.
salzburgersportwelt.com

Ötztal, Tirolska

Ötztal je prav posebno smučarsko območje v Avstriji. Moderne žičniške naprave povezujejo kar tri »tritiso- čake«: gore Gaislachkogel, Tiefenbachkogel in Schwarze Schneid. Čudovito gorsko panoramo lahko občudujete z mogočnih razglednih ploščadi, ki jih najdete na vsaki gori. Tisti, ki bi radi po dnevu na smučišču preživeli tudi zanimiv večer, bodo na svoj račun prišli v živahnem smučarskem kraju Sölden.
oetztal.com

Ischgl, Tirolska

Ischgl je smučarsko območje, ki s svojimi progami v Silvretta-Areni, restavracijami in zabavno ponudbo vsako leto postavlja nova merila. Z 240 km smučarskih prog in več kot 40 modernimi žičniškimi napravami šteje Ischgl med največja strnjena smučarska območja na Tirolskem in brez dvoma tudi med najbolj renomirana smučarska območja v Evropi.

ischgl.com

Schladming /Dachstein, Štajerska

V Schladmingu vas pričakujejo nepozabna smučarska doživetja in idiličen gorski svet. Smučarsko območje prepriča z odlično infrastrukturo, ki je bila leta 2013 v okviru svetovnega prvenstva v smučanju dodatno nadgrajena. Eden od vrhuncev je zagotovo tekma svetovnega pokala v nočnem slalomu za moške. Na ta dan Schladming preplavi deset tisoč smučarskih navdušencev, ki pridejo stiskat pesti za svoje smučarske zvezde. Kdor slavi zmago v Schladmingu, ostane za vedno legenda smučarskega slaloma.
schladming-dachstein.at

Nauders, Tirolska

Zimski dopust v smučarskem območju Nauders pri Reschenpassu prinaša čudovite možnosti za smu- čanje na spomladanskem soncu. Poleg 120 km odlično pripravljenih smučarskih prog in treh novih prog za prosto smučanje po nedotaknjenih pobočjih ljubitelje sonca in zimskih športov čakajo še proge za tek na smučeh, zimske pohodniške poti in najdaljše sankališče v celih Alpah.
nauders.com

Ledenik Pitztaler Gletscher, Tirolska

Smučarsko območje Rifflsee je povezano z ledeniškim smučarskim območjem in ponuja obširne smu- čarske proge s skupno dolžino 40 km ter omogoča smučanje vse od septembra do maja. Namig: žičnica Wildspitzbahn goste popelje na vrh Hinterer Brunnkogel (3440 m), kjer se nahaja najvišje ležeča kavarna v Avstriji z lebdečo teraso.
pitztaler-gletscher.at

Stubai, Tirolska

Ledenik Stubaier velja za največje ledeniško smučarsko območje v Avstriji. Tukaj trajajo smučarske radosti vse do junija. Na ledeniškem območju se razprostira skupno 62 km smučarskih prog, na celotnem smučarskem območju pa jih je skupno 95 km. Razgledna ploščad »Top of Tyrol«, ki leži na višini 3210 m odpira pogled na velikansko alpsko panoramo in ponuja čudovit 360° panoramski razgled na tirolski gorski svet. Smučarsko središče Stubai poleg smučanja in deskanja ponuja številne možnosti za aktivnosti, kot so sankanje, tek na smučeh, ledno plezanje in jadralno padalstvo.
stubai.at

Ledenik Hintertuxer Gletscher, Tirolska

Ledenik Hintertuxer je edinstven, saj je edino celoletno smučarsko območje v Avstriji. Ponuja več kot 60 km smučarskih prog z naravnim snegom, panoramsko teraso na višini 3250 m, moderne smučarske naprave in 12 km dolgo smučarsko progo. Poleg odličnih pogojev za smučanje obiskovalce čakata ledena palača iz naravnega ledu na višini 3200 m ter jama Spannagelhöhle.
tux.at

Großglockner resort Kals-Matrei, Vzhodna Tirolska

Počitniški kompleks Großglockner velja za skriti namig med avstrijskimi smučarskimi območji. V tej smučarski regiji je gotovost snega največja. Snežnim navdušencem je na razpolago skupno 37 km smu- čarskih prog, primernih tudi za družine. Odlikujejo ga prostrane proge in kratek čakalni čas na žičniških napravah. Bivate lahko neposredno ob smučarski progi v eni izmed razkošnih počitniških hiš Chalet.
gg-resort.at

To pa še zdaleč ni vse. Avstrija nudi nešteto možnosti za nepozabna zimska doživetja! Več zanimivih informacij in skrivnih namigov je na voljo na spletni strani www.austria. info/si.Želite prejemati sveže informacije o počitniški deželi Avstriji in biti pravočasno obveščeni o najboljših ponudbah, posebnih popustih in nagradnih igrah? Prijavite se na mesečne elektronske novice na www. austria.info/si/newsletter in doživite vašo zimsko pravljico v Avstriji.
Več informacij in skrivnih namigov je na voljo na spletni strani www.austria.info.


Božična drevesa 2016 Najspektakularnejša in najlepša božična drevesa po svetu 2016 osupljive angleške vasice To so najbolj osupljive angleške vasice Spa center Yunesson Spa Resort Na Japonskem se lahko namakate v rdečem vinu, kavi, zelenem čaju in sakeju! Počitniške sani Aurora Bubble Sled Aurora Bubble Sled: panoramske sani za edinstven ogled severnega sija ·