Foto: Moritz Eis
Utrip mesta · kulinarika

Moritz Eis ni le sladoled – čeprav je prekrasen in pravijo, da ga ne pozabiš. Je zgodba, je kup zanimivih ljudi, ki se ob ”poslu” še zabavajo. »Mi smo Moritz Eis. Tako zelo imamo radi sladoled, da vsak dan izdelujemo 100 % naravne okuse,« se predstavi ekipa, avstrijsko-srbska naveza, ki ji idej ne zmanjka.

Zanimivo je, da sladoled vozijo po mestu, če ne gre drugače, pa (malo za šalo in malo zares) kar s supom po Savi. V času prvenstva nastajajo sladoledi v oblikah in barvah zastav, Twitter je poln filmčkov, kjer z navdušenci delijo nastajanje zagotovo najboljšega sladoleda v mestu.

PREBERITE ŠE: Najboljši sladoled v mestu: Italijanski Grom #3

Na nekaterih seznamih se uvršča tudi med dvajset najboljših sladoledov na svetu. In kaj je njihova skrivnost? Naravne sestavine, sadje ekološkega porekla in ideje, veliko idej. Le kdo bi se domislil sladoleda z okusom črnega sezama, poskusimo lahko tudi žafran, koruzo, bučo, korenje, hibiskus, pa pomarančo z olivnim oljem in seveda vse klasične okuse.

Poleg tega pa ima Moritz Eis še en razlog, da ga obiščemo. Zanimiv ambient, bel in minimalističen, hkrati pa igriv in zabaven. Dovršeno, prav z vseh strani in plati.

179236372 8 zabavnih receptov za porabo poletnega sadja Service-with-a-smile Najboljši sladoled v mestu: Italijanski Grom #3 iStock_000016411670_Medium Prijavi se: Kuharska akademija – CITY CHEF – Hrana za možgane SANTINI_4 Najboljši sladoled v mestu: Portugalski Santini #2 · ·