shutterstock_768169024
Utrip mesta · moda · ženska moda

Nakupovanje poročne obleke je eden izmed najlepših nakupov v življenju vsake ženske. In če ravnokar načrtuješ poroko in izbiraš obleko, si ne dovoli, da tvoj najlepši dan v življenju uničijo usodne napake. Edino, kar šteje, je tvoja sreča in sreča tvojega bodočega moža.

Neveste, ki so nekoč organizirale poroko, vedo, koliko časa in energije so vložile v to, da je bil njihov dan zares najlepši v življenju. Sprejemanje večjih in manjših odločitev te lahko izčrpa, zato je pomembno, da se pravočasno lotiš organizacije.

Preden se lotiš iskanja popolne poročne obleke, razmisli o največjih napakah, ki jih delajo neveste pri izbiri poročne obleke, saj si ne smeš privoščiti, da neumnosti uničijo tvoj dan.

Nakupovanju poročne obleke si posvetila preveč ali premalo časa.

Če si zahtevnejša nevesta in bi rada nosila obleko po naročilu, ki je svet še nikoli ni videl, se moraš zavedati, da je čas pomemben dejavnik, od katerega je odvisno, kako bo videti končni rezultat. Tudi če kupiš ali si sposodiš obleko, je majhna verjetnost, da boš kar našla takšno, ki bo kot ulita – gotovo bo potrebno opraviti še nekatera šiviljska popravila.

Strokovnjaki pravijo, da bi bilo najbolj primerno, da začneš iskati obleko 10 mesecev pred poroko, pol leta pred usodnim dnevom pa jo dokončno izbereš in kupiš. Pomembno je tudi, da ne hitiš z nakupovanjem, saj boš morda kasneje videla lepšo obleko in obžalovala, da si bila prehitra. Nove poročne obleke pridejo ponavadi aprila in oktobra.

Izgubila si občutek za denar.

Z bodočim možem sta se verjetno dogovorila, kolikšno vsoto denarja bosta namenila za poroko. Verjetno sta tudi določila, koliko sredstev gre za obleko. Če veš, da imata zelo omejen budžet, se nauči kontrolirati, saj je na koncu dneva to obleka, ki jo boš nosila le enkrat v življenju.

Imej torej obvezno v mislih, koliko drago obleko si lahko privoščiš in ne pozabi na to, da moraš kupiti še dodatke in obutev ter plačati vizažista in frizerja. In to vse stane!

Nakupuješ z napačnimi ljudmi.

Četudi mnenje bližnjih ljudi šteje in ti je lahko v pomoč, je včasih veliko bolje, da se sama odpraviš v salon in izbereš tisto, kar je všeč tebi. Ne tvoji mami, sestri, babici, bratu, sosedi, gostom … Ti boš nosila obleko, ti si nevesta in ti se moraš počutiti v njej lepo. Tvoja obleka bo v tvojem spominu ostala večno, drugi ljudje pa bodo že dan po poroki pozabili, kaj si nosila. Naj tvoji bližnji ne dobijo preveč moči in odločajo namesto tebe!

Če se odločiš, da boš nakupovala v spremstvu, je potem zelo pomembno, da ob sebi imaš eno ali dve osebi, ki sta iskreni in ti bosta neposredno povedali, ali je določena obleka v skladu s tvojim slogom in osebnostjo.

Izbrala si napačno velikost.

Eden izmed razlogov, zakaj ne smeš prehitro izbrati poročne obleke, je tudi njena velikost. Če v tem trenutku nisi zadovoljna s svojim videzom, je nesmiselno, da kupuješ manjšo obleko in si daješ lažne obljube, da boš do poroke spremenila svoj videz. Verjetnost, da se bo to zgodilo, je zelo majhna, če nimaš volje.

Če si res zagnana, delaj na svojem telesu, čez nekaj mesecev se vrni v salon in ponovno pomeri obleko, ki bi jo rada nosila. Če so tvoje obljube obrodile sadove, jo kupi brez pomislekov.

Medtem ko izbiraš obleko, je zelo pomembno tudi, da poznaš svoje telo, si iskrena do sebe in veš, kakšen model ti pristaja. Pri tem ti lahko pomaga svetovalka v salonu.

Pomerila si preveč oblek.

Pretiravati ne smeš tudi s pomerjanjem oblek, sicer boš imela zmešnjavo v glavi, ne bo ti jasno, kaj si želiš, kakšen je tvoj slog in kaj ti sploh pristaja. Strokovnjaki pravijo, da bi bilo najbolje, da pomeriš od sedem do deset oblek in se med njimi odločiš za najboljšo, če ti je seveda kakšna dejansko všeč.

pleteni cevlji Ženski čevlji 2019: najlepši pleteni čevlji, ki so hit letošnje pomladi in poletja hlacke “Spodnje hlačke” iz džinsa za 300 evrov hm studio 2019 H&M Studio SS 2019: od danes naprej lahko kupite to čudovito kolekcijo shutterstock_670788661 5 zlatih modnih nasvetov za ženske nad 40. letom starosti ·