1
V zraku · buzz buzz

Na našem planetu najdemo približno 7 milijard ljudi in okoli 7000 različnih jezikov, ampak od tega polovica populacije govori enega izmed le 23-ih jezikov. Zanimiva infografika Alberta Lucasa Lopéza prikazuje relativno velikost govoreče populacije za vse jezike, ki presegajo 50 milijonov govornikov.

V infografiki lahko očitno vidimo kako zelo velik del zavzame kitajsko govoreča populacija v primerjavi z ostalimi jeziki, saj le-ta zavzema več kot milijardo populacije. Razviden podatek, ki tudi posebej izstopa je 848 milijona govorečih, ki govori mandarinščino (kitajsko narečje), kar predstavlja več kot polovico več govoreče populacije, ki govori angleščino. Lopéz je rezultate zatem še geografsko porazdelil in nato ugotovil, da arabsko govori veliko število držav, medtem ko japonščino govorijo le Japonci.

Podrobno si oglejte celotno infografiko.

Slavoj Žižek v nagovoru  z malo bolj žgečkljivo vsebino. Slavoj Žižek – blazno resno o spletnih zmenkarijah in (ne)popolnosti [video] cover-oglas-novinarji CityJob: Bi pisal za nas? Iščemo mojstre besed, novinarje s srcem! Zakaj ne maramo svojega lastnega glasu, ko ga slišimo? Zakaj sovražimo svoj lasten glas? Stilsko razpolovljena hotelska soba. Pavel Vetrov – soba, ki je pol minimalistična, pol maksimalistična ·