naravna kopališča v sloveniji naravno kopališče na reki nadiži
Utrip mesta · destinacija

Želite vedeti, katera so najboljša naravna kopališča v Sloveniji? Nadiža, ena od najčistejših in najtoplejših alpskih rek, kjer kraljujejo postrv, šarenka in lipan, kjer lahko najdemo raka deseteronožca, je priljubljen raj za ribiče in kopalce. Po ljudskem izročilu pa naj bi imela reka Nadiža tudi zdravilno moč. Spoznajte naravno kopališče na reki Nadiži.

Turkizno modra reka Nadiža hudourniškega značaja izvira pod dolgim grebenom Stola. Ob vznožju Matajurja zavije proti jugu, kjer prestopi državno mejo in svojo pot, dolgo 60 km, konča v reki Ter (Torre) v Italiji. Na svoji poti med gorami ustvarja številna prodišča, tolmune in korita.

PREBERITE ŠE: SLOVENSKA MESTNA KOPALIŠČA – KAM NA BAZEN

Dostop do reke Nadiže

Ob reki Nadiži je treba upoštevati parkirni režim, ki ga je občina Kobarid vpeljala z namenom, da se ohrani sožitje med naravo in številnimi poletnimi obiskovalci. Na obrežju reke so urejena štiri parkirna mesta (Robič, Podbela, Logje in Napoleonov most), kjer se v poletnih mesecih (junij, julij, avgust) zaračunava nadomestilo za urejanje parkirišča.
Na obrežju reke Nadiže ni dovoljeno pranje avtomobilov in posode, kopanje psov, kampiranje zunaj kampov, kurjenje odprtega ognja, odlaganje odpadkov na mestih, ki niso temu namenjena, ter kakršnokoli onesnaževanje reke in rečnega nabrežja.

Galerija – naravna kopališča v Sloveniji: naravno kopališče na reki Nadiži

Naravna kopališča v Sloveniji: naravno kopališče na reki NadižiOdpri galerijo
12375063_893132237389673_2092494443747214840_o Tropical Islands: ‘Odbit’ nemški tematski park Groups-of-sharks-make-the-drop-that-extra-bit-intimidating.-Photo-by-geekstyleguide.com_ copy 10 najrazburljivejših in najnevarnejših vodnih toboganov na svetu Najlepši zasebni otoki 2017: Peter Island Resort & Spa, Britanski deviški otoki Najlepši zasebni otoki 2017 Plaža Whitehaven, Avstralija Top 12: najlepše plaže na svetu · · · · ·