shutterstock_1017082738
Utrip mesta · kulinarika

Restavracije po svetu vse več denarja vlagajo v marketing. Kako tudi ne, ko pa njihov uspeh temelji na številu in lastnostih ljudi, ki jih obiščejo. Mnogi gostje se ne zadovoljijo s krožnikom okusne hrane, pač pa od restavracije pričakujejo, da jih bo popeljala na edinstveno dogodivščino.

Nekatere restavracije ljudi ne privabljajo le s svojo hrano, pač pa tudi z izvirnimi idejami. V nadaljevanju sledi 10 nenavadnih restavracij, ki spadajo na nek drug planet.

Modern Toilet, Tajpej, Tajvan


Ta tajvanska restavracija je opremljena izključno s predmeti iz kopalnice. Stole nadomeščajo prave, a nedelujoče straniščne školjke, jedi pa so servirane v majhnih plastičnih straniščnih školjkah. Kljub temu, da hrana ne izgleda ravno užitna, pa naj bi bila njena kakovost na visoki ravni.

Sublimotion Ibiza, Playa de Bossa, Španija


Eno najdražjih restavracij na svetu, ki sprejme največ 12 gostov, najdemo na Ibizi. Obiskovalcem ponuja izjemno izkušnjo virtualne resničnosti. Ti lahko v okviru večerje poskusijo prav vse jedi iz jedilnega lista, ki je predstavljen z uporabo tehnologije.

Dinner in the Sky, Dubaj, Združeni arabski emirati


Večerja v zraku, ki jo gostijo v Dubaju, je nadvse zanimiv koncept. Restavracija, s katero upravlja žerjav, se nahaja 50 metrov nad tlemi. Nad njo bodo navdušeni zlasti adrenalinski odvisneži.

Le 3842, Aiguille du Midi, Francija

View this post on Instagram

Никаких границ при выборе путешествия! Только самое лучшее для клиентов Coral Elite! Например, посетите один из самых высокогорных ресторанов Европы – "Le 3842", который находится в Шамони, Франция. Здесь можно не только отведать блюда высокой во всех смыслах кухни, но и насладиться видами вершин Монблана поверх облаков. #coralelite #france #montblanc #le3842 #chamonix #vip #beautiful #francecuisine #франция #шамони #монблан #путешествие #вип #випотдых

A post shared by Coral Elite (@coralelite) on


Restavracija z izjemnim razgledom se nahaja na nadmorski višini 3824 metrov. V njeni neposredni bližini leži gora Mont Blanc. Le 3842 lahko brez dvoma uvrstimo na seznam evropskih destinacij, ki jih morate v življenju obiskati vsaj enkrat.

Huashan Teahouse, Huayin, Kitajska


Ali se uvrščate med ljubitelje čaja? Potem vam za skodelico okusnega čaja gotovo ne bo težko preplezati gore. Pot do čajnice, ki se nahaja na nadmorski višini 2160 metrov, mnogi opisujejo kot ‘stopnice do nebes’.

Villa Escudero Resort, Tiaong, Filipini

Restavracija v sklopu hotela Villa Escudero Resort leži na dnu slapa. Mize so postavljene v vodi z globino 20 centimetrov, gostitelji pa obiskovalcem kljub temu zagotavljajo, da so popolnoma varni.

Alcatraz E.R, Tokio, Japonska


Restavracija Alcatraz E.R. močno spominja na zaporniško bolnišnico. Gostje hrano uživajo v celicah, v katerih svetijo šibke luči. Natakarji nosijo bolniške, kuharji pa kirurške obleke. Osebje vas je prav tako pripravljeno prikleniti z lisicami.

Xtracold Icebar Amsterdam, Amsterdam, Nizozemska


Povprečna temperatura v tem nizozemskem baru znaša -10 °C. Priporočamo vam, da ga obiščete v vročih poletnih mesecih. Gostom, ki se zabavajo ob pijači in plesu, so na voljo topla oblačila.

The Rock, Zanzibar, Tanzanija

View this post on Instagram

#Repost @feuerquell_fotografie with @get_repost ・・・ One of my Favorite places i’ve ever been, is the Rock Restaurant. A Restaurant placed on the Ocean on a small rock, how cool is that!!?? And the food there is really delicious!!! • • • #hakunamatata #therockrestaurant #djishotoftheweek #travelblogger #zanzibar #feuerquellisiert #paradise #ozean #amazing #landscapephotography #nikonphotography #nikond810 #nikongermany #nakedplanet #ourplanetdaily #earthfocus #majestetic_earth #awesome_earthpix #globel_hotshotz #igworldclub #awseomepix #worldbestshot #pictureoftheday #sansibar #fantastic_earth #landscapelovers #traveldeeper #amazingview #worldplaces #amazing

A post shared by The Rock Restaurant Zanzibar (@therockzanzibar) on


Restavracija “The Rock”, do katere lahko pridete s čolnom, se nahaja na vrhu skale v Indijskem oceanu. Zgradba resda ne izgleda razkošno, se pa zato odlično vključuje v obdajajoče okolje.

Giraffe Manor, Nairobi, Kenija

View this post on Instagram

breakfast time… eggs with a side of giraffe plz 🍳

A post shared by Ashleigh Faddes (@ashleighfaddes) on


Za konec smo prihranili raj za ljubitelje narave. Vsak obrok v restavraciji kenijskega hotela Giraffe Manor vas bo spomnil na safari. Ob prehranjevanju vas bodo namreč spremljale žirafe, ki bodo poskušale ukrasti nekaj hrane iz vašega krožnika.

shutterstock_432696391 Fructal izdelal sok iz izključno slovenskih jabolk gostilna pri trubarjevi mami Gostilna pri Trubarjevi mami: slovenske avtohtone jedi na Gospodarskem razstavišču BeFunky-collage (11) Bizarno! Restavracije, ki so s postrežbo hrane šle predaleč IK_Snohetta-Under_0915-crop Under: odprta je prva podvodna restavracija v Evropi ·