cudoviti um
V zraku · buzz buzz

Različne raziskave o inteligenci kažejo na nekaj nenavadnih skupnih znakov inteligentnih ljudi. Ti znaki bi vas utegnili pošteno presenetiti in tudi navdušiti.

Nedavno smo pisali o zanimivi novi raziskavi, ki je pokazala, da ima vsak naslednji otrok v družini za 1,5 točke nižji inteligenčni kvocient. Verjamemo, da ste objavo še posebno radi delili s svojimi mlajšimi brati in sestrami. Naj ‘ta mlajše’ v družini potolažimo, da je neka druga raziskava pokazala, da se razlika v inteligenčnem kvocientu izenači do 12. leta.

O inteligenci so bile v preteklosti narejene že številne raziskave, ki so med drugim pokazale tudi, da inteligentni ljudje pogosteje preklinjajo, so bolj nočne ptice in niso pretirano redoljubni. O teh raziskavah se je podrobneje razpisal Business insider.

Pametnejši ljudje pogosteje preklinjajo

Če vam iz ust (pre)pogosto uide kakšna kletvica, je povsem mogoče, da ste med bolj inteligentnimi ljudmi. Nenavadni raziskava je pokazala, da so imeli ljudje, ki so lahko v eni minuti našteli več kletvic, višji inteligenčni kvocient. Izzivamo vas, da poskusite.

PREBERITE ŠE: Podarjamo superge Salomon X-Scream Flare GTX®

Pametnejši ljudje so nočne ptice

Če se še tako trudite, ne morete zgodaj v posteljo. Enostavno odlično delujete ponoči? Tudi to je lahko znak višje inteligence. Obširna ameriška študija otrok je pokazala, da so se inteligentnejši otroci razvili v bolj nočne ptiče. Otroci z inteligenčnim kvocientom, višjim od 125, so, ko so odrasli v mladostnike, med tednom hodili v posteljo pozneje (00.29) od svojih manj inteligentnih sovrstnikov in zjutraj tudi pozneje vstajali (07.52).

Pametnejši ljudje imajo bolj neurejene delovne mize

Radi rečete, da imate na svoji mizi ustvarjalni nered? Pa še res je tako. Raziskava univerze v Minnesoti je namreč pokazala, da je neurejen delovni prostor povezan z bolj ustvarjalnimi idejami, rušenjem tradicij v podjetju in novimi pogledi na stvari. Za tiste z bolj pospravljenimi mizami pa je bolj značilno sledenje ustaljenim normam v podjetju, znotraj katerih se počutijo varni. Raziskali so kar šest različnih lokacij pisarn in vselej prišli do ugotovitve, da je nered na mizi povezan s svežimi idejami. In ustvarjalnost je vsekakor ena izmed najbolj zaželenih lastnosti na trgu ta hip.

Galerija: Inteligentni zvezdniki

Jodie Foster velja za eno izmed prvih zelo inteligentnih zvezdnic. Fosterjeva je na prestižni univerzi Yale diplomirala iz literature, imela naj bi tudi visok IQ.Odpri galerijo
Študij Študenti, to vas čaka! Ste pripravljeni na novo študijsko leto? Facebookov podatkovni center na Švedskem Zuckerberg objavil redke fotografije Facebookovega podatkovnega centra Over The Edge: najvišja gugalnica v Evropi Over The Edge je najvišja gugalnica v Evropi B7Vi3nZ Ta test ti bo pokazal, ali imaš poredne misli ·