Neprestano gledanje v telefon naj bi staralo našo kožo.
Utrip mesta · zdravje & lepota

Kar boste v mladosti naredili za svojo kožo, se vam bo pokazalo v starosti. Tudi pametne naprave bi bilo pametno odstraniti iz rok, če želite, da vam bo koža hvaležna.

Nekoč so nas opozarjali, da imamo lahko bolečine v vratu in hrbtenici zaradi nepravilne drže pri uporabi pametnih tehnologij, nato je nevarnosti bil izpostavljen naš vid, danes pa je modra svetloba kriva za staranje naše kože. Izkazalo se je namreč, da pretirana uporaba in gledanje v pametne naprave ne vpliva zgolj na naše duševno stanje, temveč tudi na staranje kože.

V nedavni študiji so ugotovili, da čezmerna izpostavljenost modri svetlobi pospešuje proces staranja, ki se kaže predvsem v hiperpigmentaciji, vnetjih in zgodnjem nastanku gub.

Zaradi pretirane vpetosti tehnologij v naša življenja je jasno, da se ni mogoče popolnoma izogniti tem vplivom, a so nekateri preventivni ukrepi, s katerimi lahko preprečite vpliv modre svetlobe na vašo kožo.

  • Omejite uporabo pametnih tehnologij.
  • Pomembno vlogo ima krema za zaščito pred HEV-žarki – medtem ko standardna krema za zaščito ščiti pred UVA- in UVB-žarki, so na trgu tudi kreme, ki vas ščitijo pred HEV-svetlobo.
  • Med uporabo telefona v temnih prostorih/ponoči tega preklopite na ‘nočni način’, ki zamenja modro svetlobo za rumeno.
marvin-meyer-672580-unsplash Miti o sončenju, ki ne držijo Končno raven trebušček: s to hrano naj bi zmanjšali napihnjenost Končno raven trebušček: s to hrano naj bi zmanjšali napihnjenost Ne ponavljaj istih napak: na ta mesta vedno pozabimo nanesti sončno kremo Ne ponavljaj istih napak: na ta mesta vedno pozabimo nanesti sončno kremo Sončne opekline: najboljši načini za zdravljenje glede na dermatologe. Sončne opekline: najboljši načini za zdravljenje glede na dermatologe · · · · · ·