Neprestano gledanje v telefon naj bi staralo našo kožo.
Utrip mesta · zdravje & lepota

Kar boste v mladosti naredili za svojo kožo, se vam bo pokazalo v starosti. Tudi pametne naprave bi bilo pametno odstraniti iz rok, če želite, da vam bo koža hvaležna.

Nekoč so nas opozarjali na težave z bolečim vratom in hrbtenico zaradi nepravilne drže pri uporabi pametnih tehnologij, nato je nevarnosti bil izpostavljen naš vid, danes pa je kriva modra svetloba za staranje naše kože. Izkazalo se je, da pretirana uporaba in gledanje v pametne naprave ne vpliva zgolj na naše duševno stanje, temveč tudi na staranje kože.

V nedavni študiji ameriške nacionalne medicinske knjižnice so ugotovili, da lahko dolgoročno čezmerna izpostavljenost modri svetlobi pospeši staranje, ki se kaže v hiperpigmentaciji, vnetjih in prezgodnjih gubah.

Zaradi pretirane vpetosti tehnologij v naša življenja, je jasno, da se ni mogoče popolnoma izogniti tem vplivom, a so nekateri preventivni ukrepi, s katerimi lahko preprečite vpliv modre svetlobe na vašo kožo.

Prva stvar, ki jo lahko storite, je, da omejite uporabo tehnologij. Pomembno vlogo ima tudi krema za zaščito pred HEV-žarki – medtem ko standardna krema za zaščito ščiti pred UVA- in UVB-žarki, so na trgu tudi kreme, ki vas ščitijo pred HEV-svetlobo. Zadnji pomemben ukrep, ki ga lahko sprejmete, je, da ob nočni uporabi telefona tega preklopite na ‘nočni način’, ki zamenja modro svetlobo za rumeno. Če tudi to ne zadošča, pa so svetlobni ščiti za telefon in računalnik več kot dobrodošli.

marvin-meyer-672580-unsplash Miti o sončenju, ki ne držijo Hrana, s katero boste zmanjšali napihnjenost. Hrana, s katero boste zmanjšali napihnjenost 7 kritičnih točk, na katere vedno pozabimo nanesti sončno kremo (po mnenju dermatologov) 7 kritičnih točk, na katere vedno pozabimo nanesti kremo za sončenje (po mnenju dermatologov) Sončne opekline: najboljši načini za zdravljenje glede na dermatologe. Sončne opekline: najboljši načini za zdravljenje glede na dermatologe · · · · · ·