Nissan IMx Concept
Utrip mesta · mobilno

Pojavile so se govorice, da namerava Nissan izdelati športnega terenca na platformi Nissan Leafa. Govorice so se izkazale za resnične in na tokijskem avtosalonu so nam predstavili Nissan IMx Concept. Popolnoma električen avtomobil je nepravilnih in zanimivih oblik, kakršni koncepti skorajda tudi morajo biti.

Nissan IMx Concept deluje zanimiv prav z vseh strani. Prednji in zadnji odbijači ga naredijo edinstvenega, še bolj vrata, ki se odpirajo na tako imenovani “suicide” način. Ogromna steklena panoramska streha se razteza od prednjega in vse do zadnjega dela avtomobila. Kontrast med biserno belo barvo in črno streho s črnimi stebrički še dodatno poudari nizko prežo Nissana IMx. Notranjost je minimalistična, brez kakšnih gumbov in njim podobnih stikal. Na leseni armaturni plošči počiva OLED-zaslon, prek katerega upravljamo z vsemi pripomočki v avtomobilu. Okvirje sedežev so izdelali z uporabo 3D-tiskalnika. Na njih je mogoče opaziti vzorce “kumiki”, ki jih zasledimo pri japonski leseni miselni igri.

Električni Nissan IMx SUV ima dva elektromotorja. Njuna skupna moč je 430 konjskih moči in imata 700 Nm navora. IMx uporablja enako platformo, ki poganja Nissan Leafa, in ima popolnoma ravno dno. To je pomembno zaradi nizkega težišča in večje prostornosti v notranjosti avtomobila. Baterije imajo dovolj energije za nekaj več kot 600 kilometrov vožnje, s tem pa je tudi bojazen pred izpraznjenjem baterij povsem odveč. Nissan IMx ponuja tudi avtonomno vožnjo, in ko uporabnik to možnost izbere, se volanski mehanizem samodejno pomakne v armaturno ploščo. Še sedeži se spustijo v skoraj ležeči položaj in tako lahko potniki brezskrbno uživajo v udobju avtonomne vožnje.

PREBERITE ŠE: NOVI NISSAN LEAF (2018): NOVA PODOBA SVETOVNE USPEŠNICE

Galerija slik: Nissan IMx Concept

Nissan IMx ConceptOdpri galerijo

subaru-viziv-performance-concept (9) Subaru Viziv Performance Concept: visokozmogljiva limuzina Lexus LS+ Concept Lexus LS+ Concept: tehnološki biser iz prihodnosti Yamaha Niken Yamaha Niken: Yamahin trikolesnik Apollo Intensa Emocione: hiperdirkalnik, ki zagotovo vzbudi čustva. Apollo Intensa Emocione: hiperdirkalnik, ki zagotovo vzbudi čustva · · · ·