403C34D100000578-4500720-It_could_be_the_next_big_thing_in_extreme_sports_drone_diving_Da-m-31_1494614477289
Utrip mesta · šport

Naša domišljija očitno ne pozna meja. Ko že mislimo, da smo se že vsega domislili, poskusili vse nore ideje, se nam porodi nova. No, če je nora, boste presodili sami. Gre namreč za novo obliko ekstremnega športa – skakanje z dronov.

Industrija teh brezpilotnih zrakoplovov je v razcvetu in nič čudnega ni, da premika svoje meje ter vstopa na nove trge. Pri Aeronesu, latvijskem proizvajalcu dronov, so tako pred kratkim kot prvi na svetu izdelali dron, s katerega je skočil človek. Ideja se je pravzaprav porodila skakalcu Ingusu Augstkalnsu, ki se je na ta podvig skupaj s strokovnjaki iz Aeronesa pripravljal kar 6 mesecev.

PREBERITE ŠE: WIBE: SLOVENSKI NAHRBTNIK, KI JE TUDI ŠPORTNI PRIPOMOČEK ZA OBLIKOVANJE TELESA

Skok je izvedel tako, da je najprej splezal na 120-metrski komunikacijski stolp, kjer ga je ‘spotoma pobral’ 28-propelerski dron ter ga dvignil na višino 330 m. Augstkalns je nato izpustil ročaj ter po nekaj sekundah prostega pada odprl padalo. Svoje občutke je opisal kot ”fantastične in vznemirljive” ter izzval svoje skakalne kolege s celega sveta, naj se mu pridružijo v prihodnje.

Droni naj bi tako ali tako bili vedno bolj vključeni v naša življenja, saj jih že zdaj uporabljamo za gašenje požarov, reševanje ljudi in športne prenose. Do kam nas bo ta pot popeljala, pa bo razkrila prihodnost.

Jakna-cover Kolesarska jakna Rapha Coppi Pack Lionel Messi Lionel Messi: oglejte si vseh 500 golov nogometnega čarovnika v dresu Barcelone hiking_SS17_W_play_mmp0180 Salomon pohodna oprema za ženske – oblikovano od žensk za ženske Je to najboljši udarec v snookerju vseh časov? Je to najboljši snookerski udarec vseh časov? · · ·