shutterstock_1230926725
V zraku · odnosi

Kaj pa je vam najbolj pomembno?

Verjamemo, da vsi (no, vsaj velika večina) ljudje vstopijo v partnerski odnos zato, ker se najprej zaljubijo, nato pa začnejo ljubiti. A očitno se to zgodi redkeje, kot bi si mislili, saj rezultati raziskave Ali se Američani poročijo zaradi ljubezni ali denarja? pravijo, da ljubezen ni pomembna, ko izbirate moža, temveč je pomembna FINANČNA VARNOST.

V raziskavi je sodelovalo 1.000 ljudi med 18. in 40. letom, ki so jih spraševali o tem, kaj jim je v partnerskem odnosu pomembneje: ljubezen ali denar.

56 % Američanov je odgovorilo, da jim je pomembnejša finančna varnost/denar. Ženske (57 %) in moški (54 %) so na to vprašanje odgovorili podobno. Le generacija X, rojena med leti 1996 in 2010, je odgovorila, da je ljubezen pomembnejša od denarja.

V podobni raziskavi so prav tako ugotovili, da mlajšim generacijam ni tako pomemben finančni status, z leti pa je ta komponentna ključna pri odločanju o tem, s kom se bodo poročili.

Po njihovih podatkih bodo 18-letna dekleta izbrala ljubezen, 40-letne ženske pa finančno varnost.

Kaj pa bi izbrali vi?


Ko ljubezen boli: zgodnji znaki, da ti bo zlomil srce Ko ljubezen boli: to so očitni zgodnji znaki, da ti bo zlomil srce yoann-boyer-E9ZwWcMGzj8-unsplash 5 bolečih resnic o samskem življenju, o katerih nihče ne govori Za vse moške: to so situacije, ko greste svoji dragi najbolj na živce Za vse moške: to so situacije, ko greste svoji dragi najbolj na živce shutterstock_1187675779 Zlat nasvet, ki vedno deluje: kdaj in kako prvič poljubiti simpatijo! ·