Nova Opel Astra - 2015
Utrip mesta · mobilno

Nova Opel Astra je bila skrbno varovana skrivnost, saj jo naj bi Opel predstavil šele na jesenskem salonu v Frankfurtu. A je splet okoliščin in fotografije, ki so pricurljale v javnost pripeljal do tega, da smo že danes deležni prvih fotografij. To je nova Opel Astra!

Opel Astra je eden pomembnejših modelov tovarne iz Rüsselsheima od katerga je v prihodnosti odvisno veliko. Prav zato nova modelna različica (Opel Astra K) ne predstavlja le popravek makeup-a temveč celovito in na novo zastavljeno zgodbo. Eden od zgovornejših podatkov je podatek o nižji masi, kjer je nova Opel Astra izgubila kar 200 kilogramov. To govori o tem, da lahko kar takoj pričajujemo boljšo vozno dinamiko in manjšo porabo.

Presenečenje je podatek, da je nova Astra izgubila 5 dolžinskih centimetrov, a bo kljub temu v notranjosti ponujala več prostora za potnike. Kjub temu, da je med kolesi izgubila dobra 2 centimetra. Opel je namreč notranjost zasnoval izjemno egronimično in na ta način poskrbel za 3,5 centimetrov več prostora za noge. A pustimo sedaj centimetre in se posvetimo zabavi.

Skoraj logično je, da so novo Opel Astro povezali s pametnimi telefoni. Tako boste prezrcalili dogajanje na ekranu pametnega telefona s sistemom Apple CarPlay in Androidim sistemom Android Auto. Kar pa obljublja več zabave na 8 inčnem zaslonu vaše Astre.

Sistem naj bi omogočal povezljivost z internetom preko 4G LTE ter Wi-Fi povezljivosti, hkrati pa naj bi predstavljal tudi hotspot za vaše pametne naprave. Po domače povedano, Astra bo imela vgrajen ruter, kot ga poznate iz domače rabe.

Oblika ni revolucionarno drugačna, a jo lahko vseeno označimo za dosti bolj dinamično in drzno od predhodnice. Predvsem so poudarjenje agresivnejše linije in bolj prikupen zadek. V “ospredju se bohoti v tem razredu revolucionarna tehnologija prednjih lučiIntelliLux LED matrix luči, ki zaznajo objekte 30 – 40 metrov prej od običajnih, pri hitrosti 80 km/h. Seveda se pamet nove Astre ne omejuje na luči, saj bodo na voljo sedaj že skoraj standardni asistenčni sistemi; Lane Departure Warning, Traffic Sign Assistant, Cruise control, Advanced Park Assist, Side Blind Spot Alert… in ostali, ki vozniku življenje lajšajo in skrbe za boljšo pasivno varnost.

Opel Astra bo uradno predstavljena na Frankfurtskem avtomobilskem salonu. Na ceste pa naj bi zapeljala kmalu potem. Predvidoma že v mesecu oktobru.

Nova Opel Astra - 2015Odpri galerijo
Lamborghini Aventador LP700-4 / Mansory Carbonado - Black Diamond Mansory Carbonado “Black Diamond” Kolo Vela Retro & napredno – Električno kolo Vela Mercedes CLK GTR Roadster gre na avkcijo. Kot diamant redek Mercedes CLK GTR Roadster gre na dražbo Osveženi Mercedes-Benz razred G Mercedes-Benz razred G – legenda terena z osveženimi močmi v leto 2016 ·