Novi Ford Focus Electric je že naprodaj v nekaterih držav Evrope.
Utrip mesta · mobilno

Ford Focus Electric je nova petvratna kombilimuzina brez izpustov, ki lahko z enim polnjenjem akumulatorja prevozi do 225 km. Povsem izpraznjen in zdaj izboljšan akumulator je mogoče z novo možnostjo hitrega polnjenja do 80 odstotkov napolniti v vsega 30 minutah.

Izboljšan akumulator in možnost hitrega polnjenja vam omogočata, da novi Ford Focus Electric (2017) napolnite, medtem ko skočite na kavico. Do 80 odstotkov ga je namreč mogoče napolniti v pičlih 30 minutah.

PREBERITE ŠE: Novi Ford Mustang (2018) – motor V6 odhaja v pokoj

Novi Ford Focus Electric bo eno od trinajstih novih elektrificiranih vozil, ki jih bo splavil Ford v naslednjih petih letih. Eden bo tudi novi električni SUV z dosegom 480 kilometrov, ki bo kupcem na voljo do leta 2020. Kombilimuzino Ford Focus Electric bosta gnala elektromotor s 145 KM (107 kW) in akumulator z zmogljivostjo 33,5 kW, kar pomeni, da bo skoraj polovico zmogljivejši od aktualnega modela. Ker sta akumulator in motor hlajena in ogrevana s tekočino, kar pomaga k večji energetski učinkovitosti in daljši življenjski dobi akumulatorja. Nov priključek za hitro polnjenje je izdelan v skladu s standardom CCS (sistem kombiniranega polnjenja), ki omogoča priklop na postaje za hitro polnjenje z enosmernim tokom na ulicah, bencinskih črpalkah in postajališčih po Evropi. Z enakim priključkom lahko uporabnik prek gospodinjske vtičnice z izmeničnim tokom z 32 amperi avto v petih urah napolni za doseg do 225 km. Raziskave sicer kažejo, da 90 odstotkov voznikov na dan prevozi manj kot 100 kilometrov, povprečna dnevna razdalja pa znaša 46 kilometrov.

Novi Focus Electric prinaša tudi najnovejšo generacijo sistema za komunikacije in razvedrilo SYNC 3, ki omogoča upravljanje funkcij zvočnega in navigacijskega sistema ter povezanega pametnega telefona z glasovnimi ukazi, ki so povzeti po pogovornem jeziku. Združljiv je s programoma Apple CarPlay in Android Auto. Če uporabljate pametno uro, lahko stanje akumulatorja vozila preverite kar s pogledom nanjo, saj to omogoča aplikacija MyFord Mobile. Z njo lahko tudi poiščete svoje vozilo, ga na daljavo zaklenete ali odklenete, preverite doseg in preverite ključne informacije o zadnji vožnji.


Bolid Spark SRT05E Spark SRT05E – prihodnji bolid prvenstva formule E Mercedes-Maybach G650 Landaulet Mercedes-Maybach G650 Landaulet – v Gradcu nastaja najdražji terenec Nastajanje superšportnika Bugatti Chiron Tako nastaja 2,4 milijona vredni Bugatti Chiron Zaščitna ograja Inovativna zaščitna ograja, ki bo reševala življenja na cesti · · · ·