Peugeot Rifter
Utrip mesta · mobilno

Razkril se je še tretji predstavnik skupine PSA. Imamo že nova Berlinga in Comba, kot tretji pa se druščini pridružuje še Peugeot Rifter. Z novim imenom, novo platformo ter novim zunanjim in notranjim dizajnom bo Peugeot Rifter nagovarjal tiste, ki so na lovu za družini prijaznim avtomobilom.

Tako kot preostala družinska avtomobila bo tudi Peugeot Rifter na voljo z petimi ali sedmimi sedeži in v dolžini 4,4 oziroma 4,75 metra. Pri daljši različici so zadnji sedeži pomični naprej in nazaj in jih boste lahko zložili v dno avtomobila, s tem pa pridobili ravno nakladalno površino. Krajša različica s petimi sedeži ima 775 litrov prtljažnega prostora. Če potrebujete maksimalno razpoložljivost prtljažnega prostora, bo treba izbrati podaljšano različico, kjer boste lahko ob poklopljenih sedežih prepeljali za kar 4.000 litrov tovora. Pod stropom boste našli še dodaten predal s 14 litri prostora, ki je dostopen z zadnje sedežne vrste ali prek prtljažnih vrat.

Zanimivo pri Rifterju je, da bo imel štirikolesni pogon. Moč bo zagotavljal 1,2-litrski bencinski motor s 110 konjskimi močmi, ki bo povezan s 5-stopenjskim ročnim menjalnikom. Različica istega motorja s 130 konjskimi močmi bo imela 8-stopenjski samodejni menjalnik. Če bi raje imeli dizelski motor, je 1,5-litrski BlueHDi motor na voljo v treh konfiguracijah. Vstopni ima 75, srednji 100 in najmočnejši 130 konjskih moči. Pri dizelskih motorjih bosta na voljo 6-stopenjski ročni menjalnik ali 8-stopenjski samodejni menjalnik.

Gt Line različica Rifter bo izstopala zaradi svoje posebne bronasto-rjave barve Quante Brown, stilskih 17-palčnih litih platišč in napisov GT Line. V notranjosti ima GT Line posebno oblazinjenje in kockasti vzorec pri grafiki osrednjih kazalnikov. Tudi Rifter ima Peugeotov iCockpit s head-up prikazovalnikom, 8-palčnim zaslonom na dotik in majhnim volanom. Rifter bo med drugim opremljen z naprednim sistemom za vožnjo po različnih tipih podlag, ki poskrbi za lažje speljevanje in je povezan s sistemom za vožnjo po hribu navzdol. Prav tako kot njegova bratranca bo imel tudi Rifter kopico asistenčnih sistemov za še večjo varnost družinskega avtomobila.

Galerija – Peugeot Rifter

Peugeot RifterOdpri galerijo

Lotus 3-Eleven 430 Lotus 3-Eleven 430: 20 primerkov najmočnejšega Lotusa BMW M4 Convertible Edition 30 Jahre BMW M4 Convertible Edition 30 Jahre: tri desetletja M-ja “zgoraj brez” Novi Peugeot 508 Peugeot 508: prepričljiv dizajn, moderna notranjost, praktičnost in še kaj Novi Hyundai Santa Fe Hyundai Santa Fe: SUV drznega dizajna · · · · ·